Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall förstärker ledarstaben!

GIF Sundsvall förstärker ledarstaben!

Henrik Åhnstrand, 38 år gammal, närmast från Hudiksvalls FF i division 2 förstärker GIF Sundsvalls tränarstab.

Nytillskottet är född i Nyköping, och kom till Sundsvall från Söderhamn under gymnasietiden för att spela med Giffarna. Han är idag gift och har två barn och kommer att flytta till Sundsvall omgående.

Välkommen till GIF Sundsvall Henrik. Vi börjar klassiskt, hur känns det?

Det känns väldigt bra och inspirerande att vara här.

Vad har du för relation till GIF Sundsvall?

Jag kom hit och gick gymnasiet och gick hela vägen till A-laget, men det var ungefär 20 år sedan.

Vad tror du att du kan bidra med till det befintliga ledarteamet, och tror du att det kommer att bli en stor omställning att komma till en allsvensk klubb?

Jag är fotbollstränare och gör det jag gör, så där tror jag inte att det kommer att skilja så mycket från hur det sett ut tidigare. Men det är mycket som ska göras när man är tränare. Man ska utveckla både lag och individer och det kommer jag att fortsätta med här. Min inställning är att alla är människor, däremot så blir det såklart på en annan nivå vilket jag tycker känns väldigt inspirerande.

Slutligen vill vi veta, vem är din favoritfotbollsspelare genom tiderna?

Zvonomir Boban. Jag är AC Milan fan, så det kommer därifrån.

Sportchef Urban Hagblom om rekryteringen:

Henrik kommer att komplettera Joel och Ferran med kunskaper som kommer att kunna lyfta lagets kvalitetér. Vi har valt att förstärka ledarorganisationen för att kunna skapa ännu bättre förutsättningar för varje spelare att utvecklas, och där ser vi att Henrik kommer att kunna bidra både för spelarna individuellt och med kollektivet som helhet.