Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall kryssade mot Kalmar

Matchen mellan GIF Sundsvall och Kalmar FF slutade 1-1 och ett rättvist resultat sett till helheten av matchen. Hemmalaget tog ledningen genom Lars Krogh Gerson som åter fick kliva fram och sätta ett straffmål. I andra halvlek kom Kalmars kvittering då Marcus Antonsson visade upp ett konstmål.

Kalmar inledde vassast och hotade GIF Sundsvall ett antal gånger i djupet på en ständigt löpande Marcus Antonsson, men det resulterade inte till några större svårigheter för Tommy Naurin i målet och det vara snarare GIF Sundsvall som var närmast ledningsmål.

I den 18:e matchminuten fick Erik Grant ett superläge efter välslagen boll i djupet av Stefan Silva som resulterade i skott både från Granat och Dibba men där Kalmars målvakt Ole Söderberg dock stod i vägen vid båda lägen.

GIF Sundsvall hade en stark period i mitten av andra halvlek där man äger mycket boll och rullar runt med tålamod, men det var inte för ens i slutet av andra halvlek som GIF Sundsvall kunde ta ledningen. Stefan Silva revs ner i straffområdet och domare Markus Strömbergsson tilldelade GIF Sundsvall en straffspark som Lars Krogh Gerson såg till att förvalta. Inför andra halvlek gick GIF Sundsvall således ut med en 1-0 ledning.

Kalmar tog över allt mer i andra halvlek och i den 72:a matchminuten fick Marcus Antonsson bollen i djupet av Ismael Silva Lima och gjorde en fin vändning och chippade in Kalmars kvitteringsmål. GIF Sundsvall jagade för ett ledningsmål men blev istället passiva och slog bort en del onödiga passningar.

– Vi går in med 1-0 och det känns bra men i andra halvlek blir det lite som mot Häcken, vi faller tillbaka. Vi gör inte jobbet utan boll fullt ut och där är jag besviken, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Roger Franzén.

Matchen slutade med ett oavgjort resultat och nästa match möter man Hammarby IF borta på Tele 2 Arena och därefter gästas GIF Sundsvall av Falkenberg hemma.