Filtrera
GIF Sundsvall U21 vann hemma mot Åtvidabergs FF

• Publicerad 8 september 2015
  • U21

GIF Sundsvall U21 mötte under tisdag eftermiddag Åtvidabergs FF på hemmaplan i en match som slutade med vinst för GIF Sundvall med 4-1.

GIF Sundsvall startade målskyttet tidigt och tog ledningen i den 7:e matchminuten genom Peter Wilson som löpte sig fri och sedan behärskat placerade in 1-0. Åtvidaberg hade ingen riktigt giftig målchans i första halvlek utan hemmalaget ägde större delen av bollinnehavet och hade flest målchanser, men man hade stundtals svårigheter i positionsspelet.

Strax innan halvtidsvila utökade giffarna sin ledning då Leo Englund hittade ett inspel bakåt till Robbin Sellin som dundrade in 2-0 till GIF Sundsvall, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I början av andra halvlek skapade Åtvidaberg en del farlig lägen men Jonathan Malmberg i GIF Sundsvalls mål hade då inga större svårigheter att rädda de bollar som gick mot mål.

Robbin Sellin slog senare en lång hörna mot bakre stolpe där Marcus Danielsson stod välplacerad och satte dit en bredsida och utökade GIF Sundsvalls ledning till 3-0. GIF Sundsvall tycktes slappna av efter 3-0 målet medan Åtvidaberg febrilt jagade ett kvitteringsmål och i den 78:e minuten kom kvitteringen då man forcerade in 3-1.

GIF Sundsvall tappade spelet något, men resultatet kändes aldrig hotat och i den 90:e matchminuten fastställde dagens kapten Eric Larsson resultatet till 4-1 då han på straff drämde bollen i mål.