Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall vände och tog 1 poäng mot serieledarna

I halvlek stod det 0-2 till gästande IFK Göteborg och det såg allt annat än lovande ut för GIF Sundsvall, men efter en stark upphämtning i andra halvlek fick GIF Sundsvall med sig 1 poäng mot serieledarna.

IFK Göteborg öppnade starkt och visade varför de är ett av lagen som toppar tabellen i Allsvenskan. I den 4:e matchminuten tog bortalaget ledningen då Mikael Boman kunde styra in bollen bakom Tommy Naurin efter ett passivt GIF-försvar.

Göteborg fortsatte att komma till farliga lägen och i den 26:e minuten ökade Göteborg på sin ledning. Lasse Vibe kunde från mittlinjen obehindrat ta sig framåt på GIF Sundsvalls planhalva och tryckte till ett välplacerat skott i krysset. Bortalaget förde större delar av första halvlek där GIF Sundsvall agerade passivt och inte kom till sen rätt. I halvtidsvilan var ställningen således 0-2 till IFK Göteborg.

I början av andra halvlek gör GIF Sundsvall ett byte och ut gick Adam Chennoufi och in kommer Daniel Sliper. GIF Sundsvall kommer till fler lägen och jobbar sig in i matchen. I den 47:e matchminuten får Sundsvall en hörna som Lars Krogh Gerson slår in mot den bakre stolpen och där mittbacken Joakim Nilsson hoppar högst och får på en fullträff med pannan och reducerar till 1-2.

13 minuter senare är det dags för GIF Sundsvall igen. Rúnar Már Sigurjónsson tar sig förbi försvarande Göteborgsspelare, väggar med Pa Dibba och drar på ett skott som hittar sig in bakom målvakten John Alvbåge och det är kvitterat.

Leo Englund byts in i den 67:e matchminuten och in kommer också Sebastian Rajalakso i den 74:e matchminuten. Efter kvitteringen skapar Göteborg en del farliga lägen, men GIF Sundsvall lyckas stå på sig och sätt till helheten av andra halvleken så är GIF Sundsvall det bättre laget och gör det svårt för Göteborg att lyckas med sina djupledslöpningar.

Nu laddar vi om för en nya spännande omgång i Allsvenskan. På söndag möter GIF Sundsvall AIK på bortaplan och nästa hemmamatch spelas den 18 juli klockan 16.00 mot Halmstads BK.