Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall vann betryggande träningsmatchen mot Östersunds FK

Det var ett piggt GIF Sundsvall som öppnade målskyttet redan i den fjärde matchminuten när Lars Krogh Gerson klev fram och satte dit 1-0 efter en välslagen frispark upp i målvaktens högra kryss.

GIF Sundsvall hade stort bollinnehav och lät gästerna jobba hårt. Hemmalaget var kreativa och lyckas ta sig runt flera gånger på högerkanten vilket resulterade i flera farliga chanser.

Jonathan Morsay ökade på GIF Sundsvall ledning när han satte 2-0 efter ett inspel från vänster som han sedan lade till och placerade vid stolproten.

Dagens konstmål kom från David Batanero som såg riktigt pigg ut under matchens första 35 minuter. Efter en duell på mittplan lyckades Batanero få med sig bollen och kunde på distans lyfta in bollen bakom Östersunds målvakt.

GIF Sundsvall fortsatte att dominera och skapa farligheter. Lars Krogh Gerson hade ytterligare bud på mål när han serverades ett gyllene läge några meter från mållinjen men dessvärre brände chansen.

Istället var Peter Wilson framme efter en djupledsboll av Marcus Danielsson. Efter några turer med kamp i straffområdet kunde Wilson till sist peta in 4-0 och GIF Sundsvall kunde gå ut I halvtid med en betryggande 4-0 ledning.

Under andra halvlek gjordes flertalet byten och matchen blev något avslagen även om det skapades en del lägen. Första halvlek är rikigt bra och andra halvlek kan  ses som godkänd.

På lördag är vi så igång med Allsvenskan igen och då ställs vi mot IK Sirius hemma på Idrottsparken med avspark 16.00. Vi påminner åter om en kontantfri arena där vi endast tar emot kontanter för 50/50 – lotteriet och matchprogram.

Hjärtligt välkomna till Idrottsparken nu på lördag.