Filtrera
GIF Sundsvall vann sin tredje träningsmatch med 0-2

• Publicerad 11 februari 2016
  • A-laget

GIF Sundsvalls tredje träningsmatch inför den allsvenska säsongen spelades på Grimsta IP mot norskt motstånd i form av Tromsö IL. Detta var en match där spelare som Stefan Silva var tillbaka och tillgänglig för spel samt ett annat av nyförvärven Kristinn Steindórsson gjorde sin debut för klubben denna match och från start. GIF Sundsvall gick segrande ur denna match efter ett 0-2 resultat där anfallaren Shpetim Hasani gjorde båda målen.

Första halvlek var en jämn tillställning med ett GIF Sundsvall som ägde mycket boll och styrde det mesta av spelet men ett Tromsö som stod upp bra. Många halvchanser skapades under första halvlek där giffarna producerade flest utan att kunna förvalta dem fullt ut. GIF Sundsvall visade upp ett välorganiserat samt stabilt försvarsspel och hittade fina anfallskombinationer under den första halvleken.

I inledningen av andra halvlek blev det omgående en liten tempohöjning och det skulle innebära en fördel för GIF Sundsvall. För efter några minuter in i halvleken kom ledningsmålet för giffarna efter att Shpetim Hasani frigjort sig kunde han behärskat placera in bollen mitt i målet och 0-1 var ett faktum. Tempot i matchen fortsatte att vara högt och någon minut efter ledningsmålet så utökade giffarna lednigen efter att bollen återigen hittade fram till Shpetim Hasani som kunde göra sitt andra mål för matchen. Sedan blev GIF Sundsvall fyra minuter efter 0-2 målet en man kort efter att Rúnar Már Sigurjónsson blivit utvisad vilket förändrade matchbilden. Efter utvisningen tog Tromsö över spelmässigt och skapade ett antal målchanser men var ineffektiva i avslutningslägena. I slutdelen av matchen kunde giffarna hålla tätt i försvarsspelet och sedan skapa någon målchans framåt trots det numerära underläget.

Resultatet fastställdes till 0-2 för GIF Sundsvall och sett till matchbilden var det ett rättvist resultat med ett GIF Sundsvall som fortsatt ser stabilt ut i försvarsspelet och skapar stundtals fina kombinationer i anfallsspelet. Nästa träningsmatch är på tisdag för GIF Sundsvall i Nordichallen 14.30 när Dalkurd står för motståndet.