Filtrera
GIF–TFF 2–1: “Don’t think twice, it’s all right”

• Publicerad 29 september 2020
  • A-laget

Det var en grå och kall hösteftermiddag någonstans i glappet mellan sommar och vinter. Utanför arenan föll de höstrodnade löven stillsamt mot marken. Inne på arenan föll ett bedrövat Trelleborg högljutt i den 88:e minuten.

Den första halvleken präglades inledningsvis av Melker Hallbergs fina passningsfot. Inom loppet av 15 minuter hade Hallberg slagit en handfull perfekt avvägda bollar in i GIF:s straffområde. GIF-försvararna, med Saxton i spetsen, fäktade vilt och lyckades på något sätt hålla bollen på rätt sida av mållinjen.

I den 19:e minuten slog dock Erik Andersson en hörna som den erkänt starka huvudspelaren Camara Jonsson, knappt markerad, kunde knoppa in.

1-0 till Trelleborg och genom ett rostigt ljus uppenbarade sig den uppförsbacke vi lärt oss känna igen. Uppförsbacken blev dock mindre brant när Oliver Berg, bara två minuter efter Trelleborgs ledningsmål, tryckte in kvitteringen från en alldeles förtjusande klackpassning av Silfwer. En klassist.

Efter målet tog GIF över spelet. Hudu, som stundtals var briljant, hittade ofta dolda passningsvägar i den snåriga mittendelen. Hopcutt, som efter en viss startsträcka nu verkar vara på rätt väg, träffade målburens alla delar utom nätet. Även Dahlström var nära men lyckades inte placera nicken tillräckligt långt ifrån Trelleborgs målvakt Andreas Larsen.

Den andra halvleken var till stor del en grå tillställning som bara pågick. Precis som himlen var den uttryckslös och saknade egentliga ljusglimtar. Bortsett från det som hände i den 88:e minuten förstås.

Duktige Silfwer slog ett inåtskruvat inlägg som Fredrik Liverstam språngnickade i egen kasse. Målet genererade inte någon vild glädjefest, utan istället drogs en lättnadens suck.

Det är som om klockan vridits tillbaka till i somras, till då spelet haltade men segrarna liksom bara kom till oss. Nu står vi där, precis som då, och lite generat tar emot dem med öppna armar.

Tre viktiga poäng bärgades. Visst finns det problem, men tänk inte på det nu – det är okej. GIF har på nytt börjat konstruera ett pärlband av trepoängare, ett pärlband som sakta börjar sträcka sig mot kvalplatsen.