Nyheter

Filtrera
Granit Buzuku ansluter till Egersunds IK

Granit Buzuku ansluter till Egersunds IK

  • Publicerad 20 januari 2015
  • A-laget

Den 21-årige mittfältaren Granit Buzuku lånas ut av GIF Sundsvall under 2015 till den norska klubben Egersunds IK. Buzuku är fostrad i GIF Sundsvall och klev upp till giffarnas a-lag 2012.

     – Egersunds IK blir en bra utvecklingsmiljö för Granit och med stor sannolikhet så blir det här helt rätt matchmiljö där han får utvecklas som både fotbollsspelare och individ. En viktig detalj är att Egersund tränas av Magnus Powell som har tidigare koppling till GIF Sundsvall. 2015 kommer att bli en spännande säsong för Granit, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

 Utlåningen till Egersunds IK sträcker sig över 2015, men om GIF Sundsvall önskar har de möjlighet att ta hem Buzuku när transferfönstret öppnar under sommaren.

     -Det känns riktigt bra att vara i Norge. Jag bestämde mig ganska snabbt för Egersunds IK då jag fick ett bra intryck av staden och klubben.  Jag känner tränarna sedan tidigare och har ett starkt förtroende för dem. Jag hoppas att kunna utvecklas här i Norge som fotbollsspelare och vill såklart kämpa om så mycket speltid som möjligt.  Flytten till Norge är en utmaning i sig att behöva lära känna nytt folk och en ny stad, men det är en utmaning som jag ser fram emot och det ska bli en väldigt spännande säsong, säger Granit Buzuku.