Nyheter

Filtrera
HBK–GIF 1–0: GIF var Örjans valls störste markägare

HBK–GIF 1–0: GIF var Örjans valls störste markägare

GIF Sundsvall gick ut på Örjans vall och visade hur man inleder en toppmatch. Halmstad visade hur man avslutar en.

Det var pirrigt inför lördagens toppmöte mellan tvåan Halmstad BK och trean GIF Sundsvall. Ett antal fina prestationer hade spänt en förväntansfull båge som nu hade riktats mot hemmalaget från Halland.

När bågen släpptes for elva gula spelare fram som pilar längs den gröna gräsmattan. I trianglar lekte sig pilarna förbi hemmaspelare efter hemmaspelare. De kom från vänsterkanten, de kom från högerkanten. Ibland kom de från mitten. Det var svårt att se varifrån de började, det var desto enklare att se var de stannade av.  

Med ett högt passningstempo lyckades GIF vinna meter efter meter. Till slut var GIF Sundsvall Örjans Valls störste markägare med ett totalt innehav på tre fjärdedelar. Johan Andersson sprang som en flitig vaktmästare längs högerkanten och hittade fina passningsvägar.

Problemet var att Halmstad ägde den sista fjärdedelen. Trots GIF:s fina bollrullande hade hemmalaget förvånande 7-1 i skott i halvtid.

I den andra halvleken intensifierades GIF:s övertag men precis som i den första halvleken resulterade inte övertaget i något att hurra över.

Det är tydligt att GIF är seriens bästa passnings-lag. I pausintervju efter pausintervju har motståndare flåsat fram att det är jobbigt att möta GIF Sundsvall. Den här matchen var inget undantag. Halmstad fick liga lågt, jaga boll och istället försöka hugga på eventuella misstag.

Flera gånger sträckte sig GIF-spelarna efter målet som hängde i luften, men det dinglade retsamt ovanför fingertopparna.

Istället, i den 85:e matchminuten, kunde Halmstad utnyttja ett GIF-misstag och göra matchens enda mål.

Matchen förlorades i slutskedet men borde ha vunnits långt tidigare.

Plus

Jamie Hopcutt såg inspirerad ut

Minus
Ineffektiviteten

/ Mannen i den blå hatten

Halmstads BK–GIF Sundsvall 1–0 (0–0)

1–0 Rasmus Wiedesheim-Paul (85).

Varning, HBK: Joseph Baffoe. GIF: Abdul Halik Hudu.

Domare: Richard Sundell.

Publik: 0 (publikförbud).

Se höjdpunkter

Superettan 2020-08-22, Örjans vall, Halmstad