Nyheter

Filtrera
Hedersam förlust mot serieledarna

Malmö FF tog hem matchen på Norrporten Arena efter att Vidar Örn Kjartansson gjort matchens enda mål via nick efter en hörna slagen av Magnus Wolff Eikrem. Trots förlusten ett klart fall framåt för GIF Sundsvall som kämpade enda in i slutminuten.

GIF Sundsvall öppnade matchen bra och i den nionde matchminuten hade Stefan Silva ett gyllene läge när han drog ett vänsterskott några decimeter över ribban. Malmö var bollförande större delen av första halvlek men hemmalaget stod på sig bra trots att man ständigt blev tillbakatryckta. Malmö FF hade ett antal farliga chanser på mål och Tommy Naurin lyckades avvärja både de ena och de andra, vilket resulterade i en mållös första halvlek.

I andra halvlek satte Malmö ytterligare högre press och tillslut orkade GIF Sundsvall inte hålla emot och Vidar Örn Kjartansson nickade in 1-0 till bortalaget. GIF Sundsvall kämpade vidare trots underläget men lyckades aldrig komma till något riktigt farligt läge.

Värt att nämn är att Joel Enarsson gjorde sin första match från start och visade god löpvilja och kämpade trots att han hade svårt att ta sig förbi Malmös försvar. Tillbaka var även Noah Sonko Sundberg som tog plats bredvid Marcus Danielsson men som dessvärre fick ett gult kort och således är avstängd i matchen mot AIK.

– Jag tycker att vi gör en bra match där vi följer vår matchplan. Sen gick det inte hela vägen. Malmö är Sveriges bästa lag och det är starkt av oss att stå emot så bra mot dem som vi faktiskt gör. Det är ett lag som är mycket skickligt offensivt och då måste vi sätta defensiven, vilket jag tycker att vi gör. Vi skapade några halvchanser i första halvleken, men i den andra blev det lite stängt. Men jag tycker att vi gör det bra, det är det lilla som saknas och jag hoppas det kommer mot AIK, sade Smajl Suljevc till Sundsvalls tidning.

Nu är det en kortare uppehåll i Allsvenskan och nästa match för GIF Sundsvall spelas söndagen den 11/9 på hemmaplan mot AIK. Vi ses på Norrporten Arena!