Helg tror på GIF mot IFK Norrköping

Nyförvärvet tror att vinsten mot Syrianska gav viktigt självförtroende till laget.

GIF Sundsvalls Simon Helg gjorde en bra match mot Syrianska och låg bland annat bakom det viktiga 1-0 målet. Då spelade han på mittfältet och det var hans inlägg som Kevin Walker nickade in till 1-0.

- Det är rollen jag spelat mest i under min karriär så jag kommer snabbt in i det om jag får höra att jag ska spela på mittfältet. Jag vet vad jag ska göra i den positionen.

GIF Sundsvall hade inlett säsongen med bra spel men med två raka 0-1 förluster innan den första vinsten bärgades hemma mot Syrianska. Det blev ”proppen ur” och 4-0 till ”Norrlandslaget”.

- Det var fantastiskt, precis vad vi behövde. Det  hade varit tungt med tre torsk på raken men nu vann vi och vi ser att vårt spel kan ge utdelning. Mot Syrianska spelade vi den fotboll vi ville och fick också utdelning på chanserna, till skillnad mot Kalmar då vi inte fick in bollen i målet.

Nu väntar en bortamatch mot IFK Norrköping och Simon tror att GIF Sundsvall har goda chanser i matchen:

- Vi har absolut chansen. Det viktiga är att vi går in med bra inställning och vågar spela som vi gjorde i vår senaste match. Det kan bli en fin match mellan två lag som liknar varandra, tycker jag.