Nyheter

Filtrera
Inför Djurgårdens IF-GIF Sundsvall

Inför Djurgårdens IF-GIF Sundsvall

Förra säsongen var en lång fest som aldrig riktigt ville ta slut för alla Giffare. Visst, den tog slut, men inte festen för den höll i sig hela säsongen och en åttondeplats var så långt ifrån den tippade bottenplaceringen som hela expertisen enades om att Patrick Ekwall fortfarande lär tassa runt i Foppatofflor därhemma. Sen kom hösten och med det vintern och en evig väntan på att fler spelare skulle följa Juanjos exempel och krita på ett nytt kontrakt. Men så, strax innan julgröten och skinkan skulle bäras in till borden så kom en julklapp man hade svårt att ta till sig, Linus Hallenius kritade på ett femårskontrakt och enligt uppgift ville 87% av Sundsvalls befolkning ge karln nycklarna till stadshuset och bygga en staty av ädlaste guld. Några nycklar kanske det inte blivit, men dock nyckelspelare, och inte bara Linus utan i stort sett hela startelvan från ifjol sånär som Dennis Olsson som ska på ett vitryskt äventyr är kvar i klubben. Utöver detta har spelare som Omar Eddahri (äntligen) kritat på för klubben, samt Pa Konate EM-guld medaljör, hemvändaren Tobbe Eriksson och Trelleborgs lagkapten från ifjol, Alexander Blomqvist.

På det hela taget ett fantastiskt transferfönster och på det hela taget har gemene Giffare gått runt och joddlat ”Mina polare dom sa, GIF Sundsvall ska det va” hela våren. Man har med gemensamma krafter skottat nya ståplats ren från snö, det har köpts årskort, gjorts om inmarsch-sånger och ställts upp på intervjuer i Giffarnas nya magasin.

Det är härligt att vara Giffare och nu drar det igång igen.

Djurgården har inför säsongen bytt tränare och har en hel del nya spelare i truppen. Men det är ett namnkunnigt lag med individuellt skickliga spelare såsom Astrit Ajdarevic, Buya Touray och en hel drös spelare som kan göra det oväntade, det blir intressant att se hur samspelta dom hunnit bli.

I Giffarna saknas Chidi Omeje sedan tidigare och Pa Konate fick i sista stund kasta in handduken.

Linus Hallenius fyller 30 år idag och vårt tips är att han avgör och att matchen slutar 1-0 till Sundsvall, vad tror ni?