Nyheter

Filtrera
Inför Djurgårdens IF – GIF Sundsvall

Inför Djurgårdens IF – GIF Sundsvall

GIF Sundsvall beger sig under söndagen ner mot Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF på Tele2 Arena måndagen den 25/7 klockan 19.00.

GIF Sundsvall som under sin senaste match blev utan poäng mot Helsingborgs IF då man förlorade med 2-0 på hemmaplan. GIF Sundsvall gjorde en blek första halvlek och spelade sedan upp sig andra halvlek men lyckades aldrig sätta bollen i mål.

– Prestationen senast var inte tillräckligt bra. Vi styr matchen och skapar för lite målchanser i förhållande till det spelövertag vi har. Deras mål blir olyckligt för matchens gång och deras 0-1 mål är också ett mål som vi kan förhindra. Jag tycker ändå att vi spelar upp oss i andra halvlek, framförallt via inlägg så skapar vi en del målchanser. Tyvärr så lyckas vi inte kvittera och 0-2 kommer ju när matchen i princip är död. En något bättre prestation än mot IFK Göteborg men kan mycket bättre och måste prestera mycket bättre för att kunna ta poäng mot Djurgården, säger A-lagstränaren Roger Franzén.

Djurgården som haft en svackande säsong med nio förluster och fem segrar befinner sig på en 13:e plats i tabellen. Senast förlorade laget mot nykomlingarna Jönköpings södra efter en uddamålsförlust med resultatet 1-0 trots stort bollinnehav från bortalaget.

– Djurgården är ett välorganiserat lag. Defensivt svåra att spela igenom. Ett lag som man måste spela utanför och bakom framförallt. De är stark i sitt inläggsspel och på fasta situationer och har gjort fem mål på inlägg och sju mål på fasta situationer och där måste vi ha otroligt hög uppmärksamhet, säger A-lagstränaren Roger Franzén.

GIF Sundsvall ställer upp med följande trupp: Jonathan Malmberg, Eric Björkander, Lars Krogh Gerson, Sebastian Rajalakso, Shpetim Hasani, Pa Amat Dibba, Marcus Danielsson, Tommy Naurin, Smajl Suljevic, Eric Larsson, Stefan Silva, Erik Granat, Noah Sonko Sundberg, Johan Eklund, Mauricio Albornoz, Robbin Sellin, Dennis Olsson.

För er som inte kan befinna er på plats under matchen så har ni chans att följa denna via Cmore, en del av pengarna går då tillbaka till klubben, streama matchen HÄR.