Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall-AIK

Inför GIF Sundsvall-AIK

Idag är det match igen då GIF Sundsvall tar emot AIK. AIK har fem raka matcher utan förlust och kommer närmast från en  imponerande 4-1 seger mot Halmstad.

GIF Sundsvall har tre raka segrar och med andra ord är laget formstarkt. Närmast var laget ner till Eskilstuna och tog tre oerhört viktiga poäng med sig hem till norrlandskusten. Laget visade, utöver de tre poängen, en offervilja och kamp som varit synonymt dessa tre segermatcher. När Kristinn Sigurdsson fick gå av med skadekänningar i paus ersattes han av Jonathan Morsay som gjorde ett fenomenalt förarbete till 2-0. Idag kan det bli fler spelare som får visa vad dom går för. Noah Sonko Sundberg och Romain Gall är avstängda och deras platser är vakanta. Ännu råder det oklarheter kring målvakten som kallas ”knogjärn” Tommy Naurin samt mittbackseleganten Marcus Danielsson.

AIK vill naturligtvis haka på i toppstriden samtidigt som ett formstarkt Sundsvall vill skaka av sig bottenkollegor och blicka uppåt i tabellen. Mitt råd till allmänheten är att ta på sig kläder som klarar norrländska vindar och bege sig till matchen för att skåda denna drabbning.