Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall-Djurgårdens IF

Inför GIF Sundsvall-Djurgårdens IF

I skrivande stund är det ganska precis fyrtioåtta timmar till avspark mellan hemmalaget GIF Sundsvall och serietvåan Djurgårdens IF.

Bortalaget är formstarkt. Även om man senast mot Hammarby misslyckades med att jaga bort det derbyspöke som vilat över föreningen under en lång tid så har man inte förlorat på de sju senaste omgångarna.

När klubbarna möttes i Stockholm i juli så tog Sundsvall ledningen genom notoriske målskytten Linus Hallenius, men när återvändaren Kim Källström stegade upp en frispark så blev det som det brukar bli, mål. Värre skulle det bli, Marcus Danielsson fick syna det röda kortet och när sedan Othman El Kabir rullade in 2-1 så var det avgjort.

Men, då var då och nu är nu. Ser man till de senaste fem omgångarna så är Sundsvall faktiskt formstarkast av alla lag i Allsvenskan. Man har spelat ihop elva poäng av femtom möjliga och visat upp både bra spel och en kämpaglöd som varit imponerande. Vi tog och frågade målvakten William Eskelinen om hur stämningen i truppen är och hur det kändes att starta sin första allsvenska match i karriären.

-Det är svårt att sätta ord på känslan att få spela sin första allsvenska match från start. Man känner en stolthet och en glädje. Räknar man med cupen så har vi sex raka matcher utan förlust så vi har hittat ett sätt att vinna fotbollsmatcher och ta poäng. Naturligtvis blir det en mer positiv stämning i gruppen av detta och det är en väldigt god stämning i hela truppen. Vi vet att Djurgården har ett bra lag med fina fotbollsspelare. Men även dom har svagheter och det gäller för oss att utnyttja det på söndag. Både jag och hela laget hoppas att det blir en publikfest på söndag vi behöver verkligen folkets stöd på plats.

15:00 söndag den 1 oktober är det alltså avspark mellan dessa formstarka lag, säkra upp din biljett och stöd laget. Vi ses där!