Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall – Helsingborgs IF

Inför GIF Sundsvall – Helsingborgs IF

Det blev en tung förlust mot IFK Göteborg i omstarten av Allsvenskan. GIF Sundsvall förlorade med 4-1 i en match där man inte lyckades sätta sitt försvarsspel. GIF Sundsvall är nu hungrig på revansch och hoppas kunna plocka tre pinnar mot gästande Helsingborgs IF. Matchen spelas på Norrporten Arena med avspark klockan 16.00.

– I matchen mot Göteborg var vi inte nöjda med vårt försvarsspel och hur vi agerar där. Det var väl möjligtvis i sista tredjedelen vi var bra och det under alldeles för korta perioder. Göteborg var bra och när vi då inte alls är bra så blir det stor skillnad mellan lagen och det var det den här matchen. Vi tycker inte att vi kommer upp i den nivån vi kan och såklart vill vi göra det bättre inför kommande match, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.
Helsingborg hade även de en tung omstart av Allsvenskan när man förlorade mot IF Elfsborg med 2-4 i en svängig match men där bortalaget var snäppet vassare. Helsingborg som just nu ligger på en trettondeplats har hittills lyckats spela hem femton poäng.

– Helsingborg är ett lag som har en offensiv som är ganska tung med inlägg. De kommer ofta till avslut genom inlägg eller på kontringar och har en tyngd där. Sedan finns det möjligheter att kunna såra dem genom deras defensiv och det hoppas jag att vi ska få till imorgon, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

GIF Sundsvall ställer upp med följande trupp: Lloyd Saxton, Eric Björkander, Kristinn Steindórsson, Lars Krogh Gerson, Sebastian Rajalakso, Shpetim Hasani, Pa Amat Dibba, Marcus Danielsson, Tommy Naurin, Smajl Suljevic, Eric Larsson, Stefan Silva, Erik Granat, Noah Sonko Sundberg, Johan Eklund, Robin Tranberg, Robbin Sellin, Dennis Olsson.

För er som inte kan befinna er på plats under matchen så har ni chans att följa denna via Cmore, en del av pengarna går då tillbaka till klubben, streama matchen HÄR.