Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall – IF Elfsborg

Inför GIF Sundsvall – IF Elfsborg

Det är dags för nästa hemmamatch! På söndag den tredje maj så kommer ligatvåan IF Elfsborg på besök till Norrporten Arena. Matchen sparkas igång klockan 15:00.

Elfsborg kommer till matchen efter en stark säsongsinledning och de ligger som sagt tvåa i Allsvenskan. Laget har endast tappat poäng i två av de inledande sex matcherna – då man dels spelade oavgjort mot Hammarby i omgång två och man förlorade mot Halmstad BK i omgång fem. Elfsborg kommer nu till Sundsvall efter att ha vunnit sin senaste match med 2-1 hemma mot Kalmar FF.

GIF Sundsvall har, efter att ha gått tre matcher obesegrade, i de två senaste matcher förlorat med 2-0 mot först Djurgården hemma och sedan med samma siffror mot Helsingborg borta. Giffarna kommer på söndag att jaga sin första seger på Norrporten Arena den här säsongen.

Motståndet under söndagen kommer till Sundsvall som favoriter; men ur ett historiskt perspektiv så har allsvenska matcher mellan IF Elfsborg och Giffarna hemma i Sundsvall varit jämna. Lagen har mötts elva gånger i Sundsvall och Giffarna har vunnit fyra av dessa matcher medan Elfsborg har vunnit tre, de resterande fyra matcherna har alltså slutat oavgjort!

Det finns alla förutsättningar för en riktigt spännande och underhållande söndagseftermiddag på Norrporten Arena.

Niclas Jarlås

Skribent