Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall-IFK Norrköping

Under söndagen tar GIF Sundsvall emot IFK Norrköping på Idrottsparken. När klubbarna möttes i våras slutade mötet 0-0 efter att Norrköping haft tre bollar i virket.

Bortalaget hittar vi på plats nummer sex i tabellen och har någon typ av teoretisk chans att hamna på en tredjeplats i tabellen, men den bör vara nära på omöjlig att uppnå. Malmö FF säkrade sitt SM-guld i senaste matchen då man slog just Norrköping med tre mål mot ett.

Hemmalaget GIF Sundsvall förlorade oturligt med 2-1 mot Elfsborg efter att ha gjort en riktigt bra första halvlek där matchen borde ha varit avgjord. Det bör inte vara några större förändringar i truppen sen senast.

Någon som slagit sig in i truppen på senaste tiden är Carlos Moros Gracia, och vi tog oss ett snack med honom inför matchen.

Det pratas mycket om David Bataneros låt ”Hey Batanero” som är sprungen ur låten ”Macarena”. Om du fick välja en låt som skulle skrivas om dig, vilken hade du valt?

– Jag vet inte, hahaha. Jag är inte så bra på sånt där.

Du har haft några lyckosamma framträdanden på slutet, hur känns det att spela i Allsvenskan och hur går dina tankar om dina egna insatser?

– Det känns bra absolut, men vi måste stanna i Allsvenskan, det är positivt och bra för klubben. Det absolut viktigaste är laget.

Så, Norrköping på söndag. Vad måste ni göra annorlunda gentemot senaste matchen då ni mötte Elfsborg?

– Jag tror att om vi kan bibehålla fokus och spela likadant som i första halvlek senast under nittio minuter så har vi en väldigt bra chans att vinna matchen.

Avspark imorgon är klockan 15:00, alla ungdomar upp till 16 år har fri entré. Kom och heja fram Carlos och laget till en seger!