Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall-Malmö FF

Inför GIF Sundsvall-Malmö FF

Äntligen dags för hemmapremiär i Allsvenskan 2019! GIF Sundsvall mot Malmö FF – norr mot söder. Som taget ur ett avsnitt i Game of Thrones där Malmö kan liknas vid den onda Lannister-familjen i söder med en stor armé och en ännu större mängd pengar. Norrut finner vi Giffarna som det ädla Stark-släktet med kungen i norr, Linus Hallenius, i spetsen. Visst, historiskt har Giffarna blivit mobbade några gånger och åkt på ett par halshuggningar, men de senaste åren har taktiska förändringar och en del starka värvningar från fjärran länder jämnat ut oddsen.

Som bekant har ett slag redan utspelats i årets allsvenska, en bortamatch mot Djurgårdens IF tidigare i veckan. En match som började på värsta tänkbara sätt med ett tvåmålsunderläge efter bara kvarten spelad. Födelsedagsbarnet Hallenius lyckades dock reducera siffrorna med ett vackert vänsterskott innan halvtidsvilan. I andra halvlek kunde den forne Djurgårdaren Omar Eddahri knorra in bollen i det bortre krysset och Giffarna kunde räkna hem en poäng.

Det finns många spännande nyheter att se fram emot inför årets hemmpremiär i Sundsvall. Bland annat en ny webshop som precis lanserats, men framför allt den nya ståplatsläktaren Mathildas. Den kommer att innebära ett ännu större tryck på NP3-arena och rykten florerar om att Patronerna laddat upp sina sångröster på karaokemaskinen under den långa vintern.

Malmö FF fick även de nöja sig med en poäng sin premiärmatch efter att ha tappat en ledning mot BK Häcken. Den förre Malmö-backen Pa Konate missade premiären mot Djurgården och väntas tyvärr inte vara helt frisk inför mötet med sitt gamla lag.

Se till att fylla arenan och visa att vi i norr inte längre fruktar de stora farliga söderlänningarna. Dra med familj och vänner och fixa biljett på https://gifsundsvall.ebiljett.nu/ för att undvika köerna.

Nytt för i år är också att matchprogrammen är helt kostnadsfria och hittas digitalt i GIF-appen, det kommer även att finnas gratis laguppställningar att få i pappersform på arenan. I appen kan du även rösta fram matchens lirare. Finns i App Store och Google Play

Det må vara vår i luften men Malmö kan förvänta sig att ”Winter is coming”.

Mikael Fält