Nyheter

Filtrera
Inför Helsingborgs IF – GIF Sundsvall

Inför Helsingborgs IF – GIF Sundsvall

Fyra dagar efter hemmaförlusten mot Djurgården så spelar GIF Sundsvall sin nästa match borta mot Helsingborg IF. Matchen spelas imorgon på Olympia i Helsingborg klockan 19:00 på valborgsmässoafton.

Giffarna har haft det svårt att spela till sig poäng på hemmaplan, men har spelat desto bättre på bortaplan då man har vunnit sina båda bortamatcher, mot Åtvidaberg och Örebro.

Helsingborg kommer till matchen efter att ha förlorat sin första match för säsongen då man förlorade senast mot IFK Göteborg med 3-1. Innan det har Helsingborg vunnit två matcher och spelat oavgjort två matcher.

Som nämndes tidigare så är det fyra dagar mellan Sundsvalls senaste match och valborgsmässoafton men Helsingborg får endast tre dagar mellan matcherna eftersom deras match mot IFK spelades på måndagen i Göteborg.

Inför matchen har tre GIF spelare blivit godkända för spel och skadelistan blir lite kortare. Giffarna har under försäsongen och inledningen av Allsvenskan haft stora bekymmer med skador men nu är alltså några av spelarna redo för match. Det rör sig om Daniel Sliper, Leo Englund och Joakim Nilsson som alla är med i truppen mot Helsingborgs IF.

Sliper har haft problem med en vad och har därför missat försäsongen och även inledningen av säsongen men alltså nu redo för spel. Han påpekar dock att han inte är redo för 90 minuter men kan alltså vara aktuell för ett inhopp.

Englund har dragits med en lårskada men känner sig nu redo att spela.
– Jag åker med till Helsingborg, sedan får vi se. Jag hoppas kunna spela och ingenting är trasigt, säger han.

Uppger Leo till Sundsvalls Tidning.

Nilsson är alltså också på bättringsvägen efter att mot BK Häcken ha utgått med vad som såg ut som en bristning i baksidalår. Efter magnetröntgen så syntes ingen bristning men skadan är dag-till-dag och är därmed inte lika redo till spel som de andra två, men den unge mittbacken är med i truppen som reste till Helsingborg under onsdagen.

 

Niclas Jarlås

Skribent