Nyheter

Filtrera
Inför IFK Göteborg-GIF Sundsvall

Inför IFK Göteborg-GIF Sundsvall

Man ska inte gråta över spilld mjölk, ty mjölken är redan spilld. Så av den anledningen grottar vi inte ner oss i senaste matchen mot Hammarby, utan gör som en vis man en gång sa, vi vänder blad.

Imorgon summerar vi Allsvenskan, alla matcher går som brukligt samtidigt och när dessa är slut så kommer vi att ha en tabell med sexton lag på olika platser. För dom allra flesta är det redan klart och avgjort, vi vet redan nu vilka som åker ur och vilka som har vunnit. Men gällande europaplatser och kvalplats är det i allra högsta grad högintressant.

Om vi ser till GIF Sundsvalls motståndare Jönköping Södra gällande tidigare nämnd kvalplats, så möter dom Östersund. Grannarna från Jämtland tävlar om en plats i Europaspelet även nästa säsong och kommer behöva en seger för att vara med i snacket.

Sundsvall å sin sida möter IFK Göteborg, ett Göteborg man historiskt haft väldigt svårt för. Laget från västkusten har inte haft en bra säsong, sett till vad både fans och andra förväntar sig, och man drog dessutom på sig tre avstängningar senast mot AIK.

Bortalaget har efter en väldigt fin period haft några tunga matcher och man spelar med kniven mot strupen. En seger samtidigt som Jönköping Södra tappar poäng betyder att klubben är Allsvenskt även nästa säsong.

Vi tog ett snack med Eric Larsson som nyligen blev nominerad till årets försvarare.

Sista matchen i årets Allsvenska och vi från klubben passar på att gratulera till din nominering som årets försvarare. Hur har säsongen känts för dig personligen?

Tack så mycket! Det är väldigt roligt att vara nominerad som årets försvarare. Jag har mycket att tacka mina lagkamrater och tränare för den nomineringen.
Vissa matcher har gått sådär medan vissa matcher har känts väldigt bra. Jag skulle vilja ha bidragit med några poäng till så att vi hade vunnit fler matcher men sett över hela säsongen tycker jag att den är godkänd ändå.

Hur har stämningen i laget varit efter senaste matchen?
Stämningen är bra och vi är väldigt taggade inför matchen imorgon! Det är såna här matcher som är roliga att spela, när det verkligen gäller.

Vad behöver ni ändra på i ert spel för att kunna ta tre poäng imorgon?
Starten senast var väldigt bra och första trettio kändes bra. Imorgon hoppas jag att vi går ut med samma energi som vi hade från start förra matchen, men att vi bibehåller den hela matchen!