Nyheter

Filtrera
Inför IFK Göteborg – GIF Sundsvall

Inför IFK Göteborg – GIF Sundsvall

På söndag är vi igång med Allsvenskan igen och GIF Sundsvall möter IFK Göteborg borta klockan 15.00 på Gamla Ullevi.

GIF Sundsvall hade en fin vårsäsong och ligger på en sjätteplats i tabellen två poäng efter IFK Göteborg på femteplatsen. Under fjolårets möten lagen emellan vann IFK Göteborg med 3-2 på hemmaplan och det blev ett oavgjort resultat och 2-2 på Norrporten Arena.

GIF Sundsvall har spelat två träningsmatcher under uppehållet där man vann mot Örebro med 3-1 och förlorade mot Östersunds FK med 3-0. IFK Göteborg har i sin tur spelat träningsmatch mot Stromsgodset som slutade 2-2 och dessutom spelat två kvalmatcher i Europa League där man vann med 5-0 och 2-1 mot Llandudno FC.

– Först och främst känns det jätteskönt att komma igång igen. Det har varit ett långt uppehåll med sex veckor sedan den senaste Allsvenska matchen så det är skönt att komma igång och det är ett hungrigt lag som åker till Göteborg. Vi kommer att möta ett oerhört kompetent lag och det blir en svår bortamatch. Göteborg har ett riktigt bra djupledsspel så det måste vi se upp med. De har gjort nio mål på inlägg vilket är en av deras styrkor så vårt ytterzonspel blir viktigt och likaså hur vi agerar i boxen. De har bra omställningsspel vilket innebär att vi också måste ha bra värderingar och god balans i vårt anfallsspel och inte åka på kontringar för då är de giftiga, säger A-lagstränaren Roger Franzén.

GIF Sundsvall ställer upp med följande trupp: Lloyd Saxton, Eric Björkander, Kristinn Steindórsson, Lars Krogh Gerson, Sebastian Rajalakso, Shpetim Hasani, Pa Amat Dibba, Marcus Danielsson, Tommy Naurin, Smajl Suljevic, Eric Larsson, Stefan Silva, Erik Granat, Noah Sonko Sundberg, Johan Eklund, Robin Tranberg, Robbin Sellin, Dennis Olsson.

För er som inte kan befinna er på plats under matchen så har ni chans att följa denna via Cmore, en del av pengarna går då tillbaka till klubben, streama matchen HÄR.