Nyheter

Filtrera
Inför premiären i Superettan den 5 april: Med publikens hjälp kan vi nå Allsvenskan

Inför premiären i Superettan den 5 april: Med publikens hjälp kan vi nå Allsvenskan

Den 5 april börjar som bekant Superettan när GIF Sundsvall tar emot Jönköpings södra. Dalmasen och forwardsbjässen Johan Eklund gjorde 15 mål ifjol och var kanske den nyttigaste spelaren i GIF Sundsvall. Han tror att det finns 10 procent till att plocka ut ur spelarmaterialet. Och med bra uppslutning från publiken kan det räcka hela vägen till Allsvenskan, hoppas Johan.

Johan Eklunds moderklubb är Falu BS. Efter fyra säsonger i IK Brage kom han till GIF Sundsvall och Allsvenskan 2012. Nu står han inför sin fjärde säsong i Superettan. Tidigare säsonger har han gjort 10, 11 respektive 15 mål så det är en pålitlig målskytt som är föremål för intervjun här på gifsundsvall.se.

Vill vara med i toppen
– Jag vill vara med och slåss i skytte- och poängligan i år också men viktigast av allt är förstås att vi går upp i Allsvenskan, säger Johan.

Hur har det gått för dig under försäsongen?

– Jag är ganska nöjd. Jag ser ser på försäsongerna på ett lite annorlunda vis än tidigare. Det viktigaste är inte att vräka in mål i träningsmatcherna utan det gäller att komma bra förberedd inför serien. Jag har fått vara hel och har tränat bra så jag känner mig lugn inför premiären.

Bästa året hittills
Du spelade alla matcher och kom fyra i Superettans skytteliga med 15 mål under 2013. Du var väldigt nyttig både offensivt och defensivt och gjorde en mycket stark säsong ifjol. Var det ditt bästa år hittills i karriären?

– Ja, det tror jag nog att man kan säga. Jag hade en hög lägstanivå och bra flyt. Det var därför min bästa säsong hittills. Det måste det vara.

Det kan bli Allsvenskan
Vad tror du om GIF Sundsvalls chanser i serien i år?

– Vi har goda chanser att gå upp i Allsvenskan. Vi var nära i fjol men föll på mållinjen. Vi har fått behålla truppen och har kryddat med spännande nyförvärv. Det kan gå hela vägen, det finns mycket mer att plocka ut ur det här laget. Vi kom upp hyfsat i nivå ifjol men vi kan fortfarande bli 10 procent bättre.

Namedropping
Tippa topp-tre i Superettan i år

– Det blir GIF Sundsvall, GAIS och… det är lite tråkigt att svara Hammarby så jag drar till med Sirius!

Seriens bästa spelare?

– Kennedy Bakircioglü i Hammarby har fortfarande stora kvalitéer och han är förmodligen den bästa spelaren i Superettan.

Vilken medspelare har överraskat mest positivt på dig under försäsongen?

– Det är Robert Lundström, han har sett väldigt bra ut, han har tagit stora kliv framåt och kan bli ett utropstecken. Han är speedig och har tuffat till sig. Robert kan bli riktigt bra i år!

Favoritlag förutom GIF?

– Manchester United. Vi är många i laget som håller på dem.

Favoritmusik?

– Jag lyssnar brett på allt från hiphop till pop. Eftersom jag kommer från Dalarna är jag också väldigt stolt över Mando Diao.

Jönköping ska få det hett om öronen
Dina tankar inför premiären den 5 april mot Jönköpings södra?

– Det känns grymt kul att det blir på riktigt nu. Jag har väntat i flera månader på premiären. Vi fick ett bra genrep mot Brage och vann komfortabelt. Vi går in i serien med bra självförtroende. Jönköping ska få det hett om öronen!

Har ni koll på Jönköping?

– Vi har ganska bra koll. De har inte haft så stor omsättning i truppen men givetvis ska vi analysera dem närmare under veckan.

Tippa resultatet i premiären

Vi vinner med 2-0. Jag gör ett och Marcus Danielsson gör det andra målet  – på hörna.

Viktigt med publikens stöd
Nåt du vill tillägga som avslutning?

– Det vore kul om vi får ett bra stöd under säsongen. Jag hoppas på bra uppslutning på hemmamatcherna, framförallt i premiären. Det är bra att få extra hjälp från publiken. Får vi det kan det räcka hela vägen till Allsvenskan, avslutar skyttekungen Johan Eklund.

Biljetter
Så skaffar du biljetter till matchen. Avspark: 16.00.

Facebook
Mer info om premiären hittar du på Facebook.

Text och foto: Anders Thorsell, www.sundsvallsbilder.com | gifsundsvall.se