Inför träningsmatchen mot Gefle

På måndag spelar GIF Sundsvall sin sista träningsmatch innan Allsvenskan startar på nytt.
En match som dessutom är en del i Delsbo IF:s 100-års jubileum.
- Trevligt att kunna ge en sådan här match. Delsbo får väl räknas som Norrland fast det ligger i Dalarna (Hälsingland, red. anmärkning), men det är en bra sak att kunna hjälpas åt i länen häromkring. Nu får vi fira deras 100 år med två Allsvenska lag norr om Stockholm och jag tror att det kan bli trevligt med en trevlig match, säger manager Söre Åkeby.

Klockan 19.00 på måndag kväll spelar GIF Sundsvall sin sista träningsmatch under EM uppehållet. Motståndet står den Allsvenska konkurrenten Gefle IF för.
-Det blir viktigt att se till att alla får speltid och att vi kommer in i matchtempot igen. Sedan får vi förbereda oss efter Geflematchen där det blir lite hårdare träning som ett led i upptrappningen för nystarten, säger Sören Åkeby och fortsätter.

- Vi har den inställningen att vi ska gå in och spela vårt spel utan att ta hänsyn till det andra laget. Sedan såklart kommer vi ju att ta hänsyn till det andra laget när vi kommit igång med Allsvenskan igen.

- Klart det känns lite extra med sista matchen inför serien, men det är lite som på försäsongen när man spelar matcher och det känns långt till serien. Men det är viktiga matcher det med som handlar om att bygga upp spelet. Sedan kan vi göra ett bra resultat mot Gefle kan vi känna att vi har en fördel att ta med oss. Det viktigaste är att vinna mot dem i serien, men det börjar väl bli dags för det snart, säger Daniel Sliper om matchen.

Att uppehållet nu snart är slut och serien drar igång igen är något som spelarna gått och längtat efter.
- Det är skönt att komma igång. Vi hade en bra träningsvecka förra veckan med tuffa träningar. Det ska bli kul att komma igång för sånt här långt uppehåll hade vi aldrig i Superettan. Jag tycker att vi kommer bra förberedda till serien, säger Daniel Sliper och fortsätter.

- Det har sett bra ut på träningarna trots att vi haft lite småskador men alla börjar vara på väg tillbaka och jag har själv haft lite problem med baksidan. Men nu börjar det lätta upp med skador. Nu har vi haft ett långt uppehåll så är det någon gång man ska ha skador så är det väl nu då, säger han.

Och inför matchen på måndag hoppas både spelare och tränare att det kan komma lite GIF supportrar till Delsbo.
- Det är inte så långt bort, säger Åkeby.

Martin skriver:

Aj aj Sören, Delsbo ligger inte i Dalarna, hur är det med geografin ha ha.

Mvh Martin