Nyheter

Filtrera
”Jag är görladdad inför helgens match”

”Jag är görladdad inför helgens match”

Då sätter vi igång Allsvenskan igen. Klockan 16.00 imorgon är det avspark hemma mot IK Sirius och vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Idrottsparken och hejar fram GIF Sundsvall till nya poäng. Det förväntas sol och fotbollsväder och vi har laddat upp kioskerna med både fika och dryck.

GIF Sundsvall har spelat två matcher under upphållet och tog hem seger under båda dessa då man vann med 3-1 mot Hammarby och med 4-0 mot Östersunds FK.  Vår lagkapten och tillika målvakt Tommy Naurin är laddad att köra igång Allsvenskan igen och hoppas att Sundsvallspubliken sluter upp till morgondagens match.

– Uppehållet har varit skönt. Det är ingen nyhet att vi kom från en tuff period och uppehållet kändes välbehövligt. Det tycker jag har visat sig på de två träningsmatcher vi haft, det har varit väldigt mycket spring i benen och extra lyhördhet till vad tränarna velat få ut. Vi har gjort en bra defensiv och en riktigt bra offensiv under de två matcherna under uppehållet och det ska vi vara nöjd med, men det är ju som sagt träningsmatcher och de får vi ju inga poäng för, säger Tommy Naurin.

– Att vi har spelare tillbaka i truppen bidrar jättemycket till laget. Det bidrar till en högre konkurrensnivån som vi kanske inte riktigt känt av till hundra procent även om den tidigare varit hög så har den inte varit så hög som den är nu. Sen är det klart att de spelarna som spelat under våren har gjort det bra och försökt ligga på sin max varje dag ändå, men nu får tränarna mer möjligheter att laborera än tidigare, så det blir intressant att se hur de disponerar laget imorgon, säger Naurin.

IK Sirius som är nykomlingar i Allsvenskan har imponerat under vårsäsongen och har hitills tagit 19 poäng och ligger på en 5:e plats i tabellen.

– IK Sirius har varit väldigt konsekventa och spelat likt de gjort tidigare år även när vi har mött dem i Superettan. De har varit hänsynslösa och orädda och det har varit en nyckel för flera lag, Östersund är ett annat. Det är ett spelande lag likt oss så det blir nog en attraktiv match att titta på, säger Naurin.

– Det är jätteskönt att Allsvenskan drar igång igen, men jag ska inte sticka under stolen med att vi alla behövde andas lite där efter de tre torskarna vi hade innan uppehållet, men vi vet att vi kan. Vi har gjort en bra vår stundtals framförallt i starten. Nu vill vi hitta tillbaka och krydda extra. Jag är gör-laddad inför helgens match, säger Naurin.

– Fåglar viskar att det ska bli slutsålt med det fantastiska vädret och det är en bra dag att kolla på fotboll på. Jämbördigt motstånd och fotbollsfest, det är bara för publiken att dyka upp, skrattar Naurin.

Vi påminner om en kontantfri arena under matchen mot IK Sirius där vi endast kommer ta emot kontanter vid köp av 50/50-lotter och matchprogram.

 

Foto: Johanna Lundberg/BILDBYRÅN