Nyheter

Filtrera
Jebali glänste när GIF blev utklassat

Det blev en blytung kväll i Borås när GIF Sundsvall åkte på sin tredje förlust på fyra matcher. Hemmalaget Elfsborg vann med hela 4–0, efter att Issam Jebali gjort ett tvättäkta hat trick i andra halvlek.

Medan Giffarna valde att starta med båda sommarförvärven – Mauricio Albornoz och Joel Enarsson – på bänken, hade de gulsvarta västgötarna däremot nye forwarden Issam Jebali på topp från start. Och Jebali, som kom från IFK Värnamo i juli, visade verkligen att tränare Haglund gjort helt rätt val. Hemmalaget ledde med 1–0 i halvtid, efter att Jon Jönsson knoppat in en hörna i den nittonde matchminuten; men det var i den andra halvleken som det var dags för Jebali show.

2–0-målet satte han dit efter en omställning efter en timme spelad, där båda GIF-mittbackarna Tranberg och Danielson valde att kliva på bollförande Simon Hedlund, som därmed enkelt kunde friställa sin lagkamrat.

3 – 0 kom bara tre minuter senare, då tunisiern nickade in Adam Lundqvists inlägg.

Och en kvart från slutet bjöds publik och tv-tittare på en riktig delikatess. Såväl Viktor Prodell som Simon Hedlund hoppade över bollen, innan Jebali tog emot den, lurade bort Dennis Olsson och iskallt chippade in 4–0-målet.

GIF då? Jo, några chanser vaskade laget fram. Allra farligast var ett skott från Stefan Silva efter en bra omställning på tilläggstid av den första halvleken, som dock smet några centimeter utanför. Men på det hela taget var det här Elfsborgs kväll från början till slut. Boråsarna var bättre på precis allting och den statistik som visar att Giffarna faktiskt vann bollinnehavet med 60%-40% skvallrar däremot inte om att ytterst lite av detta innehav ägde rum på offensiv planhalva.

Faktum är att hemmasegern kunde ha blivit ännu större. Tommy Naurin i GIF-målet gjorde flera kanonräddningar; de mest utmärkande två avvärjda frilägen från Simon Hedlund och Jebali, samt en fantomräddning på Adam Lundqvists frispark i slutminuten.

Med 20 minuter kvar att spela gjorde GIF ett dubbelbyte, då Joel Enarsson och Robbin Sellin ersatte Johan Eklund och Sebastian Rajalakso – och i slutet av matchen fick även Mauricio Albornoz speltid, då han kom in istället för Smajl Suljevic.

GIF Sundsvall har nu fyra raka matcher utan vinst och tre raka matcher utan att göra mål. I nästa seriematch väntar serieledarna Malmö FF hemma på Norrporten Arena. Innan dess ska laget dock till Roslagen för att möta Robbin Sellins moderklubb BKV Norrtälje i Svenska Cupen på torsdag. Dags för nya tag redan då, med andra ord!