Jon Gudni på plats i Sundsvall

GIF Sundsvalls nye isländske försvarsspelare, Jon Gudni Fjoluson, är nu på plats i Sundsvall efter övergången från belgiska Beerschot AC. På torsdagen genomförde han ett lättare, första träningspass.

- Det är riktigt skönt att äntligen vara här, hälsar Jon Gudni, på engelska efter träningen och berättar om dagarna från att GIF visade intresse till det att han nu är på plats i sin nya hemstad.

- Jag har väntat på att komma hit i några dagar och har sett fram emot det. Jag tyckte verkligen om det jag såg när vi (Jon Gudni och hans familj bestående av sambo och dotter) var här och besökte klubben tidigare och jag fick en bra känsla. Vi gillade båda staden och fotbollsklubben verkar bra.

Jon Gudni skrev på för belgiska Beerschot 2011 efter att ha jagats av flera storklubbar. Det blev dock inte så mycket spel i klubben och det stod klart efter säsongen att han vill vidare.

- Jag bestämde mig för att söka en ny klubb att börja om i  och GIF Sundsvall verkar vara rätt klubb. Jag såg dem spela mot Malmö och de gjorde en bra match då. Laget verkar gilla att passa bollen och spela mycket efter marken och det gör också jag, det är min stil med. Jag gillar att passa bollen och är bekväm när den är vid mina fötter.

- Nu vill jag börja spela matcher igen och på sikt är jag ute efter att återta min plats i det isländska landslaget.