Juniorerna i toppen av Elit Norra!

Halva säsongen av Juniorallsvenskan Elit Norra har spelats. Och på en tredjeplats hittas GIF Sundsvall.
- Jag måste säga att det har gått över förväntan. Vi har bara förlorat en match under våren, säger Mikael Bengtsson, Tipselitansvarig U19.

Inför säsongen hade laget bland annat som målsättning att hålla sig kvar i serien. En målsättning som ser ut att klaras av med bred marginal. Laget ligger efter halva serien på en tredje plats, med nio poäng ner till platsen under närmaste strecket.
- Det är skönt att målsättningen ser ut att håll. Det är klart att man alltid har en målsättning före serien startar. Vår målsättning förra säsongen var att se till att ha ett lag kvar i Junior Elit i år och i år var det att ha ett Junior Elit lag nästa år också. Nu handlar det om att klara av att ha likvärdig prestation och bli bättre och ta oss vidare i serien i höst. Vi har ingen ny målsättning utan vill se att vi kan vara med i toppen av serien, säger Mikael Bengtsson.

Med halva serien kvar att spela är laget nu tre vinster från att tangera fjolårets totala poängskörd. Vad som ligger bakom att det gått så bra i år vet inte Mikael, men det finns såklart saker som påverkat.
- Det är mitt första år  så vi har inte gjort någon utvärdering i det. Men det är klart att grabbarna som varit med ifjol är ett år äldre och självklart har blivit ett år bättre. Det är positivt att vi kan utveckla våra spelare att bli bättre fotbollsspelare. Sedan är det svårt att säga varför det gått så här i serien. De andra lagen kanske har fått se sina bästa spelare gå upp i A-laget eller till seniorspel i andra lag. Vi är stolta för det vi gjort och det är många spelare som blivit bättre fotbollsspelare, säger han och fortsätter.

- Visst är det kittlande att kunna gå till SM-slutspel men det är ännu mer spännande att spelarna kan bli så bra att de kan få göra inhopp och göra sin debut i A-laget i Allsvenskan. Jag tror och hoppas att man ser matcherna som ett tillfälle att göra en bra prestation och en möjlighet att ta ett steg i sin utveckling.

Just utvecklingen av spelarna är något som Mikael återkommer till och något som man hade med i målsättningen inför säsongen.
- En del spelare var med förra året då det var lite nervöst om vi skulle hålla oss kvar. Och det är viktigt att få vara kvar det här året och de får ta ett steg i utvecklingen. Lika viktigt kommer det att vara kvar i serien nästa år så att de spelare som kommer underifrån får den här matchmiljön. Det är svårt att mäta hur bra man är men spelarna kan ändå se att förra året krävdes så och så och i år krävs det si och så. Och då kan grabbarna se att något har hänt mig själv som individ och att man har utvecklats, säger Mikael.

Frågetecknet skriver:

Roligt att ni skriver om ungdoms verksamhetet, mer sånt