Juniorerna klara för slutspel

Med en match kvar att spela i Juniorallsvenskan Elit norras seriespel så blev GIF Sundsvall idag klara för slutspel.

Seger med 1-0 borta mot Brommapojkarna tog GIF Sundsvall till slutspelet av juniorallsvenskan 2012. Det återstår en match, mot AIK, innan serien är helt färdigspelad men för GIF är den matchen betydelselös rent placeringsmässigt. Man kommer att sluta fyra och ska därmed få en hemmamatch när slutspelet inleds med åttondelsfinal.

Tränare Mikael Bengtsson var förstås nöjd över killarnas fina skalp.

- Det var en rättvis seger tycker jag, absolut. Vårt försvarsspel i första halvlek var fantastiskt bra där vi låter dem ha bollen men stänger ytorna helt för dem så att de tvingas slå långt och inte spela som de själva vill. Kanske hade vi kunnat få ut mer av vårt eget angallsspel men vi var lite för ivriga när vi fick våra lägen.

Det blev dock ett mål för GIF, segermålet som kom i den 40:e minuten på frispark av Dennis Olsson.

- Dennis skruvade in en frispark snyggt runt muren och med försvarsspelet vi hade kunde vi ta hem segern genom det målet. Vi sa innan matchen att vi ska vara noggranna och organiserade i vårt försvarsspel det var vi verkligen. I andra halvlek fick vi igång vår offensiv också och tog över matchen även spelmässigt. Vi kunde etablera mycket spel på deras planhalva och kom fram till farligheter genom fint kombinationsspel.
- En riktigt bra halvlek av oss.

Nu väntar som sagt en match mot AIK innan slutspelet drar igång. Motståndarna då är ej klara och fokus ligger inte på den matchen ännu heller.

- Första ska vi spela klart serien och möta AIK. Sedan avgörs det vilka vi ska möta och det blir det lag som slutar som femma i den södra serien. I slutspelet som följer gäller vinna eller försvinna och det ska bli riktigt kul att se hur långt vi kan nå. Det är inte alla lag förunnat att få vara med i ett SM-slutspel, så det ska bli jättekul!

- Våra killar bildar ett fantastiskt kollektiv med många härliga individer som tillsammans kan spela riktigt bra fotboll.