Nyheter

Filtrera
Kennedy Katende om Back 2 Basics

Kennedy Katende om Back 2 Basics

  • Publicerad 25 februari 2015
  • A-laget

Back 2 Basics i Nacksta står under ledningen av Kennedy Katende som har ett förflutet som boxare och var med i OS i Peking 2008. I Nacksta bedriver Kennedy idrottsaktiviteter för barn och ungdomar fem gånger i veckan och utöver det har barnen chans att umgås och spela spel i Back 2 Basics egen lägenhet. Vi möter Kennedy i lägenheten i sällskap av medhjälparen Emil och ett av barnen från Back 2 Basics och det är tydligt att det är mycket glädje och skratt i sällskapet. Vi passade på att göra en kort intervju med Kennedy om Back 2 Basics och rollen som ledare för projektet.

Hur länge har du varit ansvarig för Back 2 Basics i Nacksta?
– Jag tog över projektet i November 2014, så jag är ganska ny här.

Vad gjorde du innan?
– Innan så jobbade jag mycket med mitt egna företag som jag driver, där arbetar jag med allt inom hälsa både för företag och privatpersoner. Emil arbetar också på mitt företag och hjälper mig med Back 2 Basics.

Vad är det roligaste med att vara ledare för projektet?
– Det roligaste skulle jag nog säga är hur givande det är. Det är vanligt att de barnen som kommer hit saknar en fadersfigur och det känns lite som att jag har fått tagit den rollen för några individer. Det är även härligt att på något sätt få vara med och uppfostra dessa barn, jag lär dem viktiga saker här i livet, t.ex. vad konsekvenser är. Bara under tre månader så är skillnaden enorm på hur barnen tar emot mig, de respekterar verkligen mig och jag respekterar verkligen dem.

Hur många barn är det som kommer varje gång?
– Vi har ungefär trettio stycken barn som kommer hit nästan varje gång, men det brukar vara ungefär fyrtio stycken totalt. Dock så har det stora antalet gjort att vi delat upp för olika dagar, t.ex. måndagar och onsdagar så är det för de lite yngre och sen tisdagar, torsdagar och fredagar så är det tillgängligt för alla som vill.

Finns det något som du saknar med projektet?
– Det som jag helst vill är att vi får möjligheten att fixa någon turnering för barnen, de pratar konstant om det. Det var jättetråkigt att turneringen som skulle hållas i januari blev inställd, de såg fram emot den jättemycket. Jag har tänkt på att kontakta de andra ledarna från de andra Back 2 Basics-programmen och kanske försöka styra upp något på egen hand och kanske kunna bjuda in dem till vår lokal.

Kennedy Katende Back2Basics Nacksata

Kennedy Katende Back2Basics Nacksata

 

Amanda Wallin

Redaktör

amanda.wallin@gifsundsvall.se