Nyheter

Filtrera
Kryss på Stadsparksvallen

Det blev oavgjort mot nykomlingarna Jönköpings Södra IF. GIF Sundsvall tog ledningen tidigt i den 6:e matchminuten efter en snabbt slagen frispark där Pa Dibba tog en fin löpning och fick i väg ett avslut på mål som lämnade retur åt Stefan Silva som kunde slå in 0-1.

Jönköpings Södra hade stundtals tryck mot GIF- målet men relativt få riktigt farliga lägen på mål. De farliga chanser som hemmalaget skapade berodde ofta på slarv i passningsspelet från GIF, annars ett godkänt GIF-försvar i första halvlek.

Pawel Cibicki var närmast mål för Jönköping efter ett hårt skott på mål, men där Naurin lyckas avvärja skottet och tippa bollen över ribban. Sellin var senare nära att utöka GIF Sundsvalls ledning när Steindórsson petade fram bollen till Sellin som drog en utsidan precis utanför målvakten Damir Mehics vänstra stolpe. I halvtidsvila gick GIF Sundsvall ut med en 1-0 ledning.

Det var en trevande inledning av andra halvlek från båda lagen, men där Jönköping efter ett tag tog över och skapade ett antal farliga lägen. Jönköping med klart mer initiativ i andra halvlek och i den 66:e minuten kom också kvitteringsmålet efter ett slarvigt försvarsspel från GIF-försvaret, där man misslyckades med en rensning och bjuder Pawel Cibicki på en gratischans och obehindrat kan skjuta in 1-1.

Båda lagen försökte sedan pressa för ett ledningsmål och spelet gick mycket fram och tillbaka, men resultatet slutade oavgjort och 1-1. Ett rättvist resultat sett till helheten av matchen.

– Ganska rättvist resultat. Jag är besviken på vår prestation. Det var mycket som inte fungerade. Det var för dåligt passningsspel och vi såg trötta ut och var långsamma in i situationer, sa GIF-tränaren Roger Franzén till Cmore efter matchen.

Det är nu dags för EM – uppehåll innan Allsvenskan åter drar igång. GIF Sundsvall öppnar sedan mot blå –vitt på bortaplan söndagen den 10 juli klockan 15.00 i vad som förväntas bli ett tufft möte lagen emellan. Nästa hemmamatch spelas lördagen den 16 juli då Henrik Larsson med sitt Helsingborgs IF gästar Norrporten Arena.