Nyheter

Filtrera
Malmö FF var det starkare laget

Malmö FF ställde dagen till ära upp med fem nyförvärv i startelvan och redan i den 2:a matchminuten så presenterade sig ett av nyförvärven, Nikola Djurdjic. Joakim Nilsson lyckades inte rensa undan bollen framför straffområdet och Djurdjic fick något av en gratischans som anfallaren tog vara på och placerade i mål.

Malmö som ägde större delarna av bollinnehavet satte GIF Sundsvall under hög press och Sundsvall hade svårt att försvara sig mot hemmalaget.

Nikola Djurdjic låg senare även bakom 2-0 när han tillsammans med Markus Rosenberg såg till att spela fram Vladimir Rodic som med en yttersida utökade på Malmös ledning i den 44:e matchminuten.

I halvlek stod det således 2-0 till hemmalaget som hade ett markant övertag i både bollinnehav och hörnor. GIF Sundsvall gick ut med ny energi i andra halvlek men Malmö FF var allt jämt det starkare laget. Naurin gjorde ett flertal fina räddningar men i den 79:e matchminuten stänger Malmös lagkapten Markus Rosenberg matchen helt, då han omarkerad kunde nicka in Malmös tredje mål.

GIF Sundsvall hotade aldrig riktigt Malmö och hemmalaget tog hem en betryggande seger. För Sundsvalls del laddar man nu om inför nästa match som spelas den 3:e augusti på hemmaplan mot Hammarby IF.