VS

Målskyttar

Matchfakta

Datum: 2011-05-19

Publik:

Se bildgalleri

Västerås SK FK – GIF Sundsvall

GIF Sundsvall och Västerås delade på poängen i torsdagens match på Swedbank Park i Västerås. Matchen slutade 0-0.

GIF Sundsvall inledde matchen med ett snabbt kortpassningsspel och man var det lag som styrde och ställde helt i 25 minuter. Man skapade också några halvchanser genom det kraftiga övertaget i bollinnehav som man hade men de bästa chanserna stod hemmalaget för. Närmast 1-0 var det efter en misslyckad passning från en GIF-spelare då Västerås snabbt ställde om och kontrade mot ett utspritt försvar. Tommy Naurin räddade dock Simon Lundevalls skott.

Efter 25 minuter nickade David Myrestam och Temesgen Berhane ihop och det var Sundsvallsspelaren som drabbades värst. David tvingades sy i omklädningsrummet och var borta från spel i 6 minuter. Med en man mer tog sig då Västerås in i matchen och Tommy Naurin fick rädda fint i den 33:e och 36:e minuten. När väl vänsterbacken var tillbaka på planen så såg gästerna till att återta kommandot. I slutet av halvleken kunde Jonas Wallerstedt ha gett ”Norrlandslaget” ledningen men nicken på Daniel Slipers precisa inlägg lades rakt i famnen på målvakten i hemmalaget, Oskar Wahlström.

I andra halvlek inledde GIF Sundsvall med att föra matchen lika tydligt som under de första 25 minuterna. Det dröjde dock till den 60:e minuten innan nästa heta läge kom. Efter en trippelhörna fick Jonas Wallerstedt läget men skottet räddades till en ny hörna.

Kvarten senaste hamnade inbytte Pontus Engblom i matchens kanske bästa målläge. Efter en vackert skruvad inläggsfrispark av också inbytte (och namnen) Pontus Silfver så går bollen via ”Walle” till Engblom  – som helt fri i straffområdet tar emot bollen och försöker placera in den vid stolpen. Bollen går dock en bit utanför Wahlströms högra stolpe.

Tre minuter senare slår Silfver en ny frispark från samma läge till vänster och denna gång är Fredric Jonson ytterst nära att skalla in ledningsmålet för gästerna men hans nick går även den utanför.

Matchens sista målmöjlighet för gästerna föll till Pontus Silfver som vid ett inlägg från höger hade smugit sig in i centralt i straffområdet, dit bollen också kom. Skottet blev dock kvickt avlossat och dessvärre rakt på målvakten.

Matchen slutade 0-0 och sett över 9o minuter så var det inte lika missvisande som när GIF Sundsvall spelade mot Brommapojkarna senast då det också blev mållöst. GIF Sundsvall vann skotten klart, var överlägsna i hörnstatistiken och sett till bollinnehav. Västerås hade dock de allra bästa chanserna, särskilt i första halvlek.

Laguppställning:

17. Tommy Naurin
3. David Myrestam
4. Stefan Ålander
5. Roger Risholt
6. Patrik Rikama
7. Daniel Sliper
8. Fredric Jonsson
9. Jonas Wallerstedt (74′ 18. Alexis Mendiola
11. Ari Freyr Skúlason
12. Fredrik Holster (69′ 14. Pontus Silfver)
19. Denis dos Santos (62′ 21. Pontus Engblom)

Ej inbytta ersättare:
20. Niclas Larsson
16. Alieu Jagne
25. Nuri Mustafi
27. Kristian Ek

Vskankan skriver:

När ni har ett så bra lag som ni har varför måste ni fjanta er med att slänga er och skrika ”AJ” i varje situation. Kändes bara patetiskt.