Nyheter

Filtrera
Möt Pontus Engblom i dagens matchprogram

Möt Pontus Engblom i dagens matchprogram

Pontus Engblom intervjuades i matchprogrammet inför GIF-Gais den 15 augusti.

Han toppar skytteligan i Superettan och har gjort det ända sedan premiärmatchen.

Totalt har det blivit tio fullträffar för GIF Sundsvalls lagkapten Pontus Engblom.

– Jag fick en målmässigt riktigt bra start, sedan tycker jag att det precis som för laget, med tiden har pekat uppåt rent spelmässigt även om inte målen kommit på samma sätt, säger Engblom.

Förväntningarna och förhoppningarna på Pontus Engbloms comeback i GIF Sundsvall var höga. Vi kan konstatera att han inte gjort någon besviken. Tvärtom. Engblom har levererat mål – mål som inneburit en hel del poäng till GIF Sundsvall.

– Jag spelar i ett bra lag och då kommer möjligheterna för en anfallare, säger Engblom och fortsätter så här om skillnaden på spel i Superettan jämfört med den norska motsvarigheten OBOS-ligan:

– Skulle nog säga att det totalt sett, och generellt sett, är fler spelande lag i Superettan. I Norge åker man till många mindre platser där inte alltid själva plankvalitén är den bästa och det för med sig att det blir mer ”krigarfotboll” där. Men en sak som de här ligorna påminner om varandra är att det är jämnt och tätt mellan lagen, att det inte finns några givna resultat.

I den senaste matchen spelade GIF Sundsvall 1-1 på Grimsta mot nykomlingen Akropolis. Med andra ord ännu ett kryss i bagaget för GIF Sundsvall.

– Vi är såklart inte nöjda med resultatet. Tycker det var en konstig match, med det menar jag att det saknades tempo från båda lagen, samt att det också var ytterst få målchanser. Tight och trångt. Vi visste att Akropolis har varit stabila i försvarsspelet, att de försvarar djupt och just därför hade vi behövt komma upp med en ännu bättre prestation. Vi förvaltade inte det bollinnehav som vi hade. Sedan när vi också sätter oss i förarsätet genom att ta ledningen så tycker jag nog att vi skulle ha hanterat det bättre, säger lagkaptenen som inte heller var nöjd med sin egen insats:

– När det såg ut som det gjorde, med få målchanser, så gäller det att hitta sätt för att bryta det mönstret. Det måste jag förbättra.

Hur ser du på säsongen i stort så här långt?

– Jag tycker att vi har gjort det bra. Visst, det är några för många kryssmatcher. Senaste är en sådan, Jönköping likaså. Men sett till helheten så har vi utvecklats och blivit bättre allt eftersom och det är just den processen man vill ha. Vi kanske har släppt inte lite för många mål på senare tid, eller det vet vi, och det ska vi jobba med. Men sammanfattningsvis kan man säga att vi har skaffat oss en intressant grund att stå på, att vi har en helt okay position i tabellen inför fortsättningen.

Hur har det varit att spela inför tomma läktare?

– Klart att det är speciellt. Trodde det kanske skulle vara en ännu större omställning än vad fallet har blivit. På något sätt så har det gått bättre att koppla bort det här speciella. Men självklart så saknar man publiken och fansen. Det är ju den extra kryddan med allting, att få spela med fansens stöd i ryggen.

Ikväll är GIF Sundsvall åter på hemmaplan och för motståndet står GAIS. Så här går Engbloms tankar inför matchen:

– Jag vet inte så jättemycket om dem. När det är så tätt mellan matcherna som det har varit så har man fullt upp med det egna, man hinner inte kika på andra matcher så mycket. Vad jag har förstått så var de lite högre upp i förhandstipsen än vad det blivit så här långt. Nu kommer de från några starka resultat som säkert har stärkt dem. Det här kommer inte att bli någon lätt match. Det viktiga är att vi fokuserar på vårt, att vi hittar vårt spel.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA
Vilken är din största fobi? Späckhuggare.

Starkaste barndomsminnet? Måste nog säga Brasilien-Danmark VM 1998 i Frankrike.

Om du bara fick äta en maträtt för resten av livet, vad hade det blivit? Mormors Palt.

Nämn några artister du lyssnar på just nu? Allt möjligt, går in på någon kompis spellista och bara kör.

Hur fördriver du tid på resor till bortamatcher? Surrar, sover och mobilen.

Mål eller framspelning? Mål.

Har du bunkrat något speciellt under coronaperioden? Nej.

Hur du hittat något nytt intresse under den här lite mer isolerade tiden? Nej.

Snabbmat? Pizza.

Fika? En kopp rivigt.

Vilket är ditt favoritord? Harmoni!

Har du några laster? Tyvärr är jag svag för chips.

Vem är din favoritidrottare, och du får inte säga någon fotbollsspelare? #21 Peter Forsberg.

Vilken är din käraste ägodel? Sak? I så fall måste det bli mobilen.

Vilken är den bästa julklapp/present du fått? En hockeyklubba julen 2001.

Om du skulle göra en regelförändring, eller annan ändring, inom fotbollen.

Vad skulle det vara? Jag skulle förbjuda långa inkast!

Skulle du aldrig klara dig utan? Min familj!

Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare? Alex Miller skällde ut mig många gånger, men minns denna väl: ”Hade vi haft fler spelare i truppen hade du inte ens varit nära att bli uttagen i matchtruppen”.

Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig? På rygg, en solstol.

Om du skulle vara med i ett tv-program, vilket skulle du vilja vara med i då? Bäst i test.

Läcker fint eller glidtackling? Kan inget av dem, vill säga glidtackling men går på Läcker fint ändå.

Vem är din största förebild? Min farmor!

Favoritfärg? Blå givetvis!

Till senaste matchprogrammet