Nyheter

Filtrera
Möt David Myrestam i dagens matchprogram

Möt David Myrestam i dagens matchprogram

David Myrestan intervjuades i matchprogrammet inför GIF-Öster den 5 september. 

Under i stort sett hela sin karriär har David Myrestam hållit till på kanten.
Men när vi skriver 2020 – och som 33-åring – har han tagit ett kliv inåt i planen och det har varit en utmaning i sig.

– Klart att det är en omställning när man spelat ute på en kant hela livet. Men det är också en utmaning och det är kul. Jag lär mig hela tiden och ser jag till säsongen så här långt har det varit lite upp och ned prestationsmässigt men helt okay helhetsmässigt, säger David.

2009 inledde David Myrestam sin första sejour i GIF Sundsvall. Det blev fyra säsonger innan han flyttade västerut till Norge och Haugesund där han gjorde totalt 129 matcher innan han i december 2016 återigen signerade ett kontrakt med GIF Sundsvall.

När vi nu skriver 2020 är västerbottningen – född i Skellefteå och uppvuxen i Umeå – en av spelarna som står för rutinen i ett annars ungt och till stora delar oerfaret GIF Sundsvall.

För Myrestam har 2020 också inneburit en ny erfarenhet när han tagit ett kliv inåt i planen.

– Det är min första säsong som mittback i en fyrbackslinje, säger David som spelat 13 matcher av de 15 inledande och fortsätter:

– När tränarna ville ha mig på den här positionen så tvekade jag inte. Visst är det annorlunda men samtidigt är det kul och utmanande att som 33-åring få testa någonting nytt. Det är en omställning att spela i mitten.

ositionsspelet är annorlunda och man får prioritera på ett annat sätt. Jag lär mig nya saker hela tiden och man får ta med sig bra saker och lärdomar allt eftersom.

GIF Sundsvall satte punkt för den första halvan av Superettan 2020 med dubbla bortaförluster – mot Halmstad respektive AFC Eskilstuna.

– Ser man till matchen senast mot AFC Eskilstuna så var det en plump att förlora mot dem. Visserligen är de betydligt bättre nu jämfört med i inledningen av säsongen och de kommer säkert att klättra uppåt i tabellen men vi är inte nöjda med den prestationen.

Hur ser du på första halvan av seriespelet i stort?

– Vi fick en bra start så till vida att vi vann matcher utan att kanske prestera på en nivå som vi ville. Samtidigt så vet vi att den här säsongen är en process och vi har också visat att vi hela tiden utvecklats och blivit bättre. Sett till helheten, de 15 första matcherna, känner jag att de matchbilder vi haft skulle gett fler segrar. Vi har många gånger dominerat matcherna men inte förvaltat det fullt ut. Vi var länge obesegrade men kryssade för mycket.

Fakta inför seriens andra halva är att GIF Sundsvall femma i tabellen. Upp till tätduon skiljer det sju poäng men upp till tredjeplatsen är det endast tre poäng.

– Vi känner att vi är med och nosar. Vad det handlar om nu under hösten är att hitta vägar att vinna matcher. En detalj som jag tror skulle underlätta mycket för oss är att vi ska göra första målet i matcherna. Så här långt har vi i många matcher jagat från målmässigt underläge och det är starkt av oss att ha kommit tillbaka många gånger. Men jag tror det finns segrar att hämta när vi själva gör första målet, säger David och fortsätter:

– Vi har en bra känsla i gruppen inför hösten. Vi har spets och kvalité. Vi siktar på att vara med i racet och känner att vi verkligen har möjligheterna för det.

Ikväll väntar match mot ett formtoppat Östers IF. När lagen möttes tidigare under säsongen slutade det 1-1.

– Man är sugen på att möta dem igen efter den 1-1-matchen. Vi kom i tidigt underläge den gången och det blev lite stressat och forcerat från vår sida. Vi vet vad vi ska göra ikväll och jag har en bra känsla, avslutar David, numera med mittback på sitt cv.

PATRICK EDLUND, Ågenshuset

KORTA SNABBA
Vilken är din största fobi? Har ingen.

Starkaste barndomsminnet? Alla fotbollscuper på somrarna.

Om du bara fick äta en maträtt för resten av livet, vad hade det blivit? Vegetarisk lasagne.

Nämn några artister du lyssnar på just nu? Mest färdiga spellistor på Spotify. Annars lugn musik som John Mayer, Jason Mraz, Låpsley osv.

Hur fördriver du tid på resor till bortamatcher? Netflix, studier, mobilen, sover.

Mål eller framspelning? Framspelning.

Har du bunkrat något speciellt under coronaperioden? Nej.

Hur du hittat något nytt intresse under den här lite mer isolerade tiden? Nej.

Snabbmat? Burgare.

Fika? Kladdkaka.

Har du några laster? Nej.

Vem är din favoritidrottare, och du får inte säga någon fotbollsspelare? Phil Mickelson, golf.

Vilken är din käraste ägodel? Golfklubborna.

Vilken är den bästa julklapp/present du fått? Förmodligen nån snowracer eller liknande som barn.

Skulle du aldrig klara dig utan? Familjen.

Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare? Klarat mig lindrigt undan med sånt.

Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig? Sovmorgon, sol, vänner, något gott att äta och dricka.

Om du skulle vara med i ett tv-program, vilket skulle du vilja vara med i då? Mästarnas Mästare.

Läcker fint eller glidtackling? Tackling.

Vem är din största förebild? Min mamma.

Vem anser du är mest underskattad i GIF Sundsvall? Kerstin och Morgan som sköter vårt material och tvätt.

Favoritfärg? Gul.

Till senaste matchprogrammet