Nyheter

Filtrera
Mauricio Albornoz klar för GIF Sundsvall

Mauricio Albornoz klar för GIF Sundsvall

Mauricio Albornoz, 28, är klar för GIF Sundsvall. Klubben lånar Albornoz säsongen ut från Åtvidabergs FF och ambitionen är att ha honom spelklar redan till kommande match mot Djurgårdens IF.

– Det har varit viktigt för oss att komplettera truppen med rätt kvalitéer. Vi har rekryterat en spelare som kan agera i en mängd positioner med bra allsvensk kvalité. Det är en etablerad allsvensk spelare som har spelat som mittback, defensiv central mittfältare och som offensiv central mittfältare. Med Mauricio får vi in en spelare med en härlig karaktär som blir bra för hela spelartruppen, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Albornoz har under vårsäsongen varit utlånad till IFK Göteborg där han har spelat sju matcher för klubben varav fyra matcher från start.

– Mauricio en spelare med god speluppfattning och är en bra passningsspelare. Han är en central mittfältare men kan spela i flera positioner och det är glädjande att få hit honom till Sundsvall, säger A-lagstränaren Roger Franzén.

– Det känns jättebra att komma till GIF Sundsvall och det ska bli spännande och kul att få vara med under sista delen av säsongen. Jag känner Stefan sedan tidigare och har väl pratat lite med honom och GIF Sundsvall har gjort en bra vår och jag hoppas att vi kan fortsätta så, säger Mauricio Albornoz.