Nyheter

Filtrera
Norrby–GIF 0–1: “Äntligen på väg”

Norrby–GIF 0–1: “Äntligen på väg”

  • Publicerad 23 september 2020
  • A-laget

Strax innan avspark omfamnade spelarna varandra i en ring. De höll varandra om ryggen – sedan släppte de aldrig taget.

GIF Sundsvall startade matchen som om de senaste veckorna aldrig ens ägt rum. Som om blåmärken, krämpor och en skamfilad självbild helt saknade betydelse.

I före-match-intervjun förklarade Norrby-tränaren, Mak Lind, att hans lag skulle pressa GIF högt. Detta för att sätta ytterligare press på ett redan pressat lag. Lind måste ha blivit aningen förvånad när såg sitt lag sjunka lägre och lägre ju längre den första halvleken led.

Det var längesedan GIF hade en sådan variation i anfallsspelet. En trefilig motorväg uppenbarade sig och Dennis, Hudu och Johan Andersson turades alla om att transportera bollar i varsin fil. Särskilt öppet blev det centralt, en yta som GIF tidigare haft problem med att öppna.

Norrby jagade GIF-spelarna men de gled retsamt mellan fingrarna. Frustrationen spred sig inom hemmalaget och stundtals låg GIF-spelare utspridda på konstgräset som vrakdelar på ett hav.  

I den 33e minuten tar Dennis Olsson sig loss i vänsterfilen och slår ett perfekt avvägt inlägg som kapten Engblom majestätiskt pressar in med pannan. Ett mål som, sett till matchbilden, var fullständigt logiskt.

I den andra halvleken gick Norrby ned på en trebackslinje. Ett taktiskt drag som skulle visa sig få effekt. Precis som i Akropolis-matchen var det svårt att urskilja vad som var det ena lagets hunger och det andra lagets mättnad, men Norrby lyckades åtminstone etablera längre anfall på GIF:s planhalva.

Väl på GIF:s planhalva var det trångt. Norrby kämpade och slet, men kom aldrig riktigt nära. Vid ett par tillfällen letade sig Norrby fram till någorlunda bra lägen, men stoppades varje gång av duktige Lloyd Saxton. Vilken moral och lojalitet han visar.

Fem raka förluster är viktlöst, men ändå väldigt tungt att bära. När domaren blåste av matchen föll tyngden från axlarna. Det nedböjda huvudet kan istället försiktigt börja snegla uppåt.

Efter matchen vandrade GIF-spelarna mot omklädningsrummet, fortfarande med armarna runt varandras ryggar.

Plus

3 poäng

Loyd Saxton!

Minus

Äsch

/ Mannen i den blå hatten

Norrby IF–GIF Sundsvall 0–1 (0–1)

0–1 Pontus Engblom (33).

Varningar, Norrby: Jonathan Azulay. GIF: Johan Blomberg, Abdul Halik Hudu, Pontus Engblom.

Bollinnehav: 50–50 %.

Avslut på mål: 9–7.

Avslut totalt: 18–10.

Hörnor: 13–0.

Offsider: 6–0.

Domare: Joakim Östling.

Publik: 0 (publikförbud).

Se höjdpunkter

Superettan 2020-09-22, Borås Arena