Patrik Eriksson-Ohlsson blir projektledare för NEF

Norrlands ElitFotboll, NEF, har utsett den före detta allsvenske fotbollsspelare Patrik Eriksson-Ohlsson till ny projektledare.

Som spelare i Allsvenskan gjorde han, totalt sett, fler än 100 allsvenska matcher för Djurgårdens IF och GIF Sundsvall. Vidare i sin civila karriär har Patrik hunnit med om att driva eget företag i två år samt att vara säljare och de sista åren försäljningschef på Bygma i Sundsvall. Nu är det klart att Patrik Eriksson-Ohlsson, ”Peo”, antar utmaningen att driva fotbollsutvecklingen i Norrland vidare till nya nivåer inom ramen för NEF.

I sin roll som projektledare blir Patrik den som ska leda arbetet med de projekt och aktiviteter som medlemsklubbarna tillsammans beslutat om. Fokus kommer att ligga på att koordinera verksamheterna i de olika klubbarna med betoning på barn/ungdom och talangutveckling. Han kommer också att medverka till klubbarnas ledarutveckling samt arbeta för att stärka kunskapsutbytet klubbarna emellan.

Norrlands Elitfotboll, NEF, är en intresseförening bildad av de främsta klubbarna inom herrfotbollen i Hälsingland, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten. Visionen är att skapa den mest attraktiva fotbollsmiljön för herrfotboll i Norrland och därmed utveckla unga fotbollstalanger genom samverkan mellan klubbarna. Målen är att 2016
 
• Skapa fem elitlag i Norrland (Allsvenskan eller Superettan)
• Att alla herrlandslags 20-mannatrupper ska innehålla norrlandsfostrade spelare.
• Att öka antalet barn / ungdomsspelare i åldrarna 10-17 år med 10 %