Nyheter

Filtrera
Robbin Sellin inför matchen mot Malmö FF

Robbin Sellin inför matchen mot Malmö FF

Imorgon ställs GIF Sundsvall inför Malmö FF på bortaplan. Malmö ligger på en femte plats i den tabellen med 27 poäng och kryssade senast mot Örebro på bortaplan. GIF Sundsvalls spelade senast mot Halmstads BK i en match som slutade 0-0, där ingen av lagen lyckades sätta bollen i mål.

Malmö som är med i kvalet för Champions League mötte i tisdags FK Zalgiri och vann med 1-0 vilket gör dem klara för den tredje kvalomgången av Champions League. Det betyder också att Malmö haft ett tight spelschema med flera matcher under en kort period. Vi pratade med Robbin Sellin om hans tankar inför lördagens match och om lagets prestation så här långt i Allsvenskan.

Vad har ni pratat om kring er senaste match mot Halmstad?
Att vi gjorde en okej match, där den första halvleken är den som sticker ut mest. Vi försökte att spela och ta tag i matchen. Det är väl synd att vi inte får dit bollen och det har varit ett återkommande problem hela säsongen, men vi tar med oss det som vara bra från matchen och försöker att bygga vidare utifrån det. 

– Sen var det ju  vår första nolla för i år och det är ju kul både för Tommy i mål och för laget att vi stänger igen och de får ju inte så mycket chanser heller. Det betyder att vi gör ett bra defensivt arbete och det är där vi ska ligga.

Hur går tankarna kring matchen mot Malmö?
– Det blir en kul match. Det är ju de här matcherna som är roliga att spela. På stora arenor med mycket folk. Vi kommer dit rakryggade och med en tro på oss själva. Vi har en gameplan som vi tror på och det gäller att göra en bra arbetsinsats för att få med sig några poäng därifrån. Vi har kollat på de få svagheter de har och det gäller att utnyttja dem.

Hur jobbar ni för elda på energin i laget både på och utanför plan?
– Vi försöker att hitta på saker med varandra. De flesta killarna i laget är utifrån så vi har ju mest varandra och har väl inte så många andra vänner här i trakten, så vi försöker att hitta på saker och sen försöker vi också att göra något uppstyrt minst en gång i månaden. Det kan vara allt från en golftävling till en middag. Det är en bra grupp där alla kommer överres och där vi kämpar för varandra. Vi försöker att elda på både på och utanför planen så mycket det bara går.

Nu är vi ju på omgång 17 vad tycker du så här långt om lagets prestation och tabelläget?
– Tabelläget är väl okej vi har ju vår målsättning att bli topp tio och den är ju fortfarande absolut inom räckhåll. Vi kör på den och det finns inget vi behöver ändra där. Vi ligger över sträcket som nykomlingar och det är okej, men sen är det väl så att vi skulle haft lite fler poäng. Som jag var inne på tidigare så har vi inte fått in bollen, men vi har gjort bra prestationer men dessvärre inte fått med oss poängen. Så vår prestation är väl godkänd. Hade vi fått maximal utdelning så hade vi legat topp tio nu, men det gäller väl att bara fortsätta och tro på det vi gör och bygga vidare på vårt spel så vet jag att det kommer att gå vägen.

Är det någon spelare i Malmö som ni uppmärksammat mycket och som ni kommer hålla extra koll på ute på plan?
– De har ju flera duktiga spelare. Norrmännen som de har värvat är ju riktigt bra och de har ju gjort en del poäng så visst har vi stor respekt för dem, men så är de ju människor de också. De gäller att ha respekt för dem, men ändå inte vara rädd.

Malmö har ju haft kval till Champions League hur tror du det påverkar dem att ha sådant späckat schema med matcher och kan det vara till er fördel?
– Jag tror de är ganska vana med att spela mycket matcher eftersom de var i Champions League redan förra året, men det är väl klart vi har fått vila lite extra och kunna tränat på hårt. Att de har spelat en extra match har vi dock inte sagt är något till vår fördel, utan de kommer nog också vara jäkligt taggade och förberedda. Så det har nog ingen större betydelse.

Vad har du för förväntningar på dig själv inför lördagens match?
Jag vill fortsätta och göra en bra match. Det känns ju som man vill trilla dit någon poäng, men det viktiga är väl att laget tar med sig poäng. Jag vill försöka hjälpa så mycket det bara går och fortsätta på det spåret som jag byggt upp under våren och göra det ännu lite bättre. De här matcherna är som sagt roliga att spela och det gäller att våga och vilja ha boll. Jag ska försöka att få laget till tre poäng!