Nyheter

Filtrera
Tommy Naurin förlänger och får ytterligare en roll i GIF Sundsvall

Tommy Naurin förlänger och får ytterligare en roll i GIF Sundsvall

  • Publicerad 19 november 2015
  • A-laget

Tommy Naurin och GIF Sundsvall har enats om ett 2-årsavtal över 2016-2017. Naurin har under den gångna säsongen varit lagets ordinarie målvakt och utsågs även som lagkapten inför 2015. Han kom till GIF Sundsvall inför säsongen 2010 och har varit en viktig del i GIF Sundsvalls lagbygge.

– Det är jättekul att Tommy är klar för en förlängning. Det är en spelare som vi velat förlänga med länge och det är en otroligt fin kille att ha i gruppen. På de sättet han bry sig om andra människor och hans genuina intresse för andra ger avtryck på gruppen på ett positivt sätt. Sedan tycker jag han är en fantastiskt seriös idrottsman. Han är en av de bästa i Allsvenskan på att sätta igång spel och är en duktig linjemålvakt som räddar en hel del. Han är på gång att utveckla sitt luftspel och sitt spel längre ut i straffområdet där han har stor utvecklingspotential. Det är en jättebra kille och en duktig spelare, säger GIF Sundsvalls a-lagstränare Joel Cedergren.

– Det känns bra med en förlängning i GIF Sundsvall. Jag tycker att vi haft en positiv utveckling den här säsongen. Jag har varit med länge i klubben, både i fram- och motgångar och jag ser fram emot att fortsätta den här resan med GIF Sundsvall. Det känns mycket inspirerande inför nästa år, säger Tommy Naurin.

När Naurin och GIF Sundsvall är klar med fotbollskarriären startas en ny karriär för målvakten. Parterna är överens om en tillsvidareanställning på GIF Sundsvalls marknadsavdelning och under 2016 – 2017 kommer Naurin att börja som trainee på marknadssidan. Fokus är 100 % på fotbollen, men Naurin kommer succesivt att skolas in verksamheten och aktivt att arbeta med GIF Sundsvalls marknadsfrågor.

– Jag ser positivt på möjligheterna att utvecklas utanför fotbollen och det är en önskan från både föreningen och från mig själv då det går i linje med vart jag befinner mig i karriären, säger Tommy Naurin.

– Tommy har varit i GIF Sundsvall under en längre period och det blir hans sjunde säsong nästa år och vi är mycket glada över att ha kommit överens om en förlängning. Han är en profil och en viktig spelare i laget. Det är fint och spännande att se Tommy delaktig i föreningens framtidsarbete på marknadssidan och han är en fantastisk representant och ambassadör för föreningen, både i Sundsvall och i Sverige, säger GIF Sundsvall sportchef Urban Hagblom.