Nyheter

Filtrera
Tung förlust mot IFK Göteborg

Tung förlust mot IFK Göteborg

GIF Sundsvall fick en tung omstart av Allsvenskan när man mötte IFK Göteborg borta på Gamla Ullevi. Göteborg satte 1-0 redan i den andra matchminuten då Gustav Engvall löpte fri efter en kontring.

Göteborg fortsatte att trycka på och hade flertalet farliga lägen. Initiativ saknades hos GIF Sundsvall och i den 34 matchminuten utökade Göteborg sin ledning till 2-0 genom Emil Samuelsson.

Göteborg hade ett kraftigt spelmässigt grepp och var klart bättre i första halvlek. GIF Sundsvall tappade mycket boll vilket gjorde att hemmalaget gång på gång snabbt kunde ställa om.

I slutet av andra halvlek lyckades GIF Sundsvall trots det spelmässiga underläget reducera då Robbin Sellin drog bollen i stolpen och lämnade retur till Pa Dibba som enkelt kunde lägga in bollen och reducerat 2-1.

I och med reduceringen fick matchen liv igen och GIF Sundsvall hade ett antal lägen och en kvittering kändes inte långt borta, men istället var det Göteborg som utökade ledningen till 3-1 genom Mikael Boman och matchen dog mer eller mindre ut. När domaren Mohammed Al-Hakim blåste av matchen fastställdes resultatet till 4-1 och en tung förlust för GIF Sundsvall som inte fick till defensiven och tycktes sakna den riktiga krigarinställningen.

Nya tag under kommande lördag den 16/7 klockan 16.00 då man gästas av Helsingborgs IF på Norrporten Arena.