Filtrera
U21: Fortsatt tungt för Giffarna

• Publicerad 27 maj 2015
  • U21

GIF Sundsvall hade det än en gång  svårt att bjuda upp till fight när laget under tisdagskvällen gästade Åtvidabergs FF. Efter 15 minuter hade hemmalaget avgjort matchen när man tryckte in 3-0 målet. Det hann bli 4-0 innan halvtid och Sundsvall släppte in fyra mål för tredje matchen i rad.

Giffarna åkte ner med ett starkt lag med många A-lagsspelare med Daniel Sliper, Sebastian Rajalakso, Leo Englund och Dennis Olsson i spetsen. Detta hjälpte föga efter att Åtvidaberg gick på knockout tidigt i matchen.

Målkavalkaden började efter nio spelade minuter. Det var Kenny Hildeby som turligt fick med sig bollen för att sedan lyfta in bollen i mål, ett snyggt mål gjort utanför straffområdet.

Andra målet kom redan två minuter senare. Denna gång var det Simon Skrabbs tur att göra mål. Mittfältaren slog en frispark från en dålig vinkel till höger om mål, frisparken var inte den bästa men bollen tappades in i mål av Jonathan Malmberg i Giffarnas mål och 2-0 ett faktum efter elva minuter.

Sedan kom alltså 3-0 målet efter 15 minuter. Ruben Lameiras hittade bollen efter en rörig situation i GIFs straffområde och kunde trycka in ÅFFs tredje mål för dagen.

När sedan fjärde målet kom genom Mario Jelavic var matchen definitivt över. Även om Giffarna spelade bättre i andra halvlek så var det aldrig riktigt spännande och Åtvidaberg kontrollerade matchen.

Vinsten för Åtvidaberg innebär att man bröt en förlustsvit på fyra matcher och det innebär också att Giffarna nu förlorat fyra matcher i rad. Sundsvall ligger kvar på sista plats i Folksam U21 Allsvenskan Norra.