Nyheter

Filtrera
Unik möjlighet att köpa Brolin-tavla!

Unik möjlighet att köpa Brolin-tavla!

Passa på att säkra upp ditt exemplar idag! Tidigare i år så såldes en tavla föreställande Tomas Brolins cykelspark, målad av Christian Beijer, på auktion. Vi har nu tagit fram hundra stycken serigrafier som finns till försäljning via oss på GIF Sundsvall. Tavlorna kostar 2000 kronor och mäter 50×50 cm, tavlorna är dessutom signerade och numrerade.

För att beställa tavlan, maila johan.martinsson@gifsundsvall.se eller ring på 070-278 21 07. Tavlorna kommer sedan att faktureras med 30 dagars betalningsperiod. Tavlorna finns för avhämtning på GIF Sundsvalls kansli på Slöjdgatan 5, det finns också möjlighet att få tavlan skickad till sig, kunden betalar där fraktkostnaden på cirka 100 kronor.

Vi har tagit hjälp av Ramgubben i Skönsberg för att rama in vår tavla på kansliet och ni kan med fördel kontakta dom för att få hjälp med att rama in era exemplar.

Beskrivning
Den 11 juni 1987 debuterade Tomas Brolin i GIF Sundsvall och Allsvenskan då han som 17-åring blev inbytt i 60:e matchminuten i hemmamatchen mot Elfsborg på Idrottsparken i Sundsvall. Redan efter några få minuter testade han en cykelspark som gick strax utanför.

De 3 218 i publiken på Idrottsparken anade då att ryktet som gått om talangen hos tränare Grönhagens unge elev från fotbollsgymnasiet var motiverat. Efteråt pratades det mer om det första smakprovet på hans begåvning än att matchen slutat 1-1, och de som numera säger sig varit på plats kan förmodligen räknas i tiotusental.

Turligt nog förevigades detta magiska ögonblick påpassligt av Sundsvalls Tidnings fotograf Jan Olby. Bilden har sedan dess nått en närmast ikonisk status och momentet är en milstolpe i sagan Tomas Brolin. Några år senare var han stjärna i Parma och Italien, gjorde mål för Sverige i EM 92 och VM 94 – där han blev uttagen i världslaget.

Därför känns det självklart att fira att Tomas debut nu fyller 30 år. GIF Sundsvall gav Sundsvallskonstnären Christian Beijer i uppdrag att fånga skottet på sitt högst färgstarka sätt i en målning med en personlig tolkning av den klassiska bilden.

Ta chansen att vara med och hylla ett magiskt ögonblick i Tomas, Giffarnas och svensk fotbolls historia!

Målningen kan med fördel avhämtas på kansliet, men tillförlitlig frakt kan även ordnas till självkostnadspris.