Nyheter

Filtrera
”Vi måste se till att göra en hundraprocentig prestation”

”Vi måste se till att göra en hundraprocentig prestation”

  • Publicerad 3 augusti 2017
  • A-laget

I det senaste derbyt blev det vinst för Östersunds FK med 3-1 och Östersunds 23-årige anfallare Saman Ghoddos stod för dubbla mål. Något som Gif Sundsvalls högerback Eric Larsson till denna match ska se till att förhindra. Larsson som senaste var avstängd mot Malmö FF är åter i spel till derbyt och är revanschsugen inför söndagens match.

Hur går tankarna inför derbyt?

– Det ska bli kul. Det är alltid roligt att möta Östersund och det är lite extra prestige för alla supportrar och Sundsvallsbor. Det blir lite extra tändvätska för oss att vinna.

Saman Ghoddos gav dig beröm. Vad tycker du om Ghoddos som spelare?

– Saman Ghoddos är en duktig spelare. Han är ganska komplett. Han är kraftfull, teknisk, snabb och stark. Vi måste se till att ligga nära på honom och inte låta honom skjuta eftersom han har ett bra skott.

Hur är Östersund som motståndare?

– Det är ett skickligt lag, med bra individer och där hela laget spelar samma spel. De är sammansvetsade och har visat att det inte spelar någon roll vilket lag de möter på plan. Vi måste se till att göra en hundraprocentig prestation och göra vårt jobb för att ta tre poäng.

Östersund har ett tight matchschema eftersom de även spelar Europa League-kval. Hur tror du att det påverkar dem?

– Det är klart att det är slitsamt. Samtidigt en inspiration att spela de matcher som de gör. Så jag tror att det är både gott och ont.

Ser ut att bli en fullsatt arena. Vad betyder det för er som spelare?

– Det är såklart extra roligt när inramningen är bra med mycket publik på läktaren. Som sagt en extra energiboost.

Känner du av rivaliteten mellan klubbarna!

– Jag är personligen inte uppvuxen i Sundsvall så den riktiga rivaliteten kanske jag inte riktigt känner, men däremot så känner man att folket känner den. Vi möter folk på stan som säger att det är ett måste med vinst.

Så vad blir resultatet i Norrlandsderbyt och vem/vilka gör mål?

– Jag tror på 2-0 vinst för oss och jag tror att Marcus och Romain gör varsitt mål.

Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN