Nyheter

Filtrera
”Vi ska ge Halmstad en bra match”

”Vi ska ge Halmstad en bra match”

Dubbelmöte mot Halmstads BK och den första matchen går av stapeln under morgondagen på Idrottsparken med avspark klockan 16.00.

GIF Sundsvall har haft en tyngre period och har inte tagit poäng på fem raka matcher, men hoppas nu kunna plocka poäng mot Halmstads BK som ligger en plats bakom GIF Sundsvall i tabellen.

För GIF Sundsvall blev det senast förlust mot Djurgårdens IF som vann med 2-1. Marcus Danielsson åkte på en utvisning under första halvlek, vilket präglade resterande del av matchen.

Vår högerback Eric Larsson fyller imorgon år och hoppas att få fira födelsedagen med tre poäng hemma mot Halmstad.

– Det var surt med förlust mot Djurgården med tanke på att vi spelade bra i första halvlek. Vi hade en bra period när vi gör målet sedan får de ett turmål och får energi. Vi kommer tillbaka ändå i första halvlek men sedan blir det rött kort och därifrån blir det tufft. Vi kämpade på bra även fast det var en svår situation och vi hade lägen att göra 2-2 även fast de hade mycket boll. Vi tar med oss att vi fightade in i slutet, säger Eric Larsson.

Nykomlingarna Halmstads BK har hittills tagit åtta poäng och spelade senast oavgjort mot IFK Göteborg där Halmstads Sead Haksabanovic stod för ett sent kvitteringsmål i den 79:e matchminuten.

– Alla lag i den här serien är tuffa och det ska bli en rolig match. Där vi hoppas komma tillbaka från en tyngre period och göra det enkla lite mer ofta och jobba väldigt hårt så ska vi ge Halmstad en bra match nu på lördag och även nästa vecka, säger Eric Larsson.