Filtrera
Vinst i årets sista hemmamatch

• Publicerad 26 oktober 2015
  • A-laget

GIF Sundsvall avslutade snyggt inför hemmapubliken då man vann mot Helsingborg med 2-1 efter ett sent mål av inhopparen Shpetim Hasani i den 88:e matchminuten.

Redan på lördagskvällen var det klart att GIF Sundsvall var ett av lagen i Allsvenskan 2016 då Djurgården besegrade Falkenberg borta med 2-0. GIF Sundsvall kunde således gå ut med både en avslappnad inställning och pånyttfött självförtroende.

Det var GIF Sundsvall som tog initiativet i första halvlek mot Helsingborg och stundtals dominerade hemmalaget fullständigt, vilket så småningom också resulterade till utdelning. Rúnar Sigurjónsson hittade Jón Gudni Fjóluson på huvudet som smakfullt skarvade bollen i mål.

Och det blev bud på fler mål i första halvlek för hemmalaget när både Sebastian Rajalakso och Robbin Sellin hade några farliga lägen, men som antingen gick strax utanför mål eller plockades av Helsingborgs målvakten Matt Pyzdrowski. I halvtidspaus fick GIF Sundsvall således nöja sig med 1-0 trots att hemmalaget var nära att utöka sin ledning.

I början av andra halvlek var det Helsingborg som tog taktpinnen och jobbade sig in i matchen trots att GIF Sundsvall fortsatte att försvara aggressivt. Helsingborgs kvitteringsmål låg i luften och i den 78:e minuten sköt Jere Uronen in 1-1 på distans.

Sedan var det en jämn kamp fram och tillbaka, men hemmalaget ville inte ge sig och med några minuter kvar av matchen chippade Rúnar Sigurjónsson in bollen i Helsingborgs straffområde och där Shpetim Hasani genom en karatespark vinklade in bollen i mål. Ett mål som betydde att GIF Sundsvall tog en 2-1 vinst i årets sista hemmamatch på Norrporten Arena.

Nu avslutas säsongen på Tele 2 Arena då GIF Sundsvall möter Djurgården IF kommande lördag klockan 13.00.