Filtrera
Vinst i Norrlandsderbyt

• Publicerad 3 oktober 2015
  • A-laget

GIF Sundsvall tog hem Norrlandsderbyt mot Gefle IF som besegrades med 2-1. GIF Sundsvall öppnade första halvleken riktigt bra och i den 7:e matchminuten spelade Sebastian Rajalakso fram födelsedagsbarnet Dennis Olsson som tog några steg in i plan, tryckte till bollen och förvånade Gefle målvakten Emil Hedvall som inte kunde greppa bollen och 1-0 till GIF Sundsvall. Första 20 minuterna var GIF Sundsvall det förande laget, men därefter kändes det som att hemmalaget föll tillbaka och spelet blev allt jämnare.

Gefle jobbade sig allt mer in i matchen och i början av andra halvlek kom också kvitteringen. Johan Oremo bredsidade in 1-1, fint framspelad av Dioh Williams. GIF Sundsvall kändes därefter svajigt, men återhämtade sig och visade att man ville mer. Robbin Sellin slog ett fint och precis inlägg till Pa Dibba som med bravur nickade in bollen vid den högra stolpen och 2-1. GIF Sundsvall stod på sig efter målet och man var nära att utöka ledningen, men resultatet fastställdes till 2-1 och härliga tre poäng som tar oss lite närmre ett allsvenskt kontrakt 2016.