• A-laget

Slarviga passningar.

Ett nästintill obefintligt presspel.

En spelargrupp med ett kantstött självförtroende.

Ovan kan du se tre huvudpunkter i manualen om hur man förlorar en fotbollsmatch. När domare Enzo Vesprini blåste av, vad som var en av året sämsta GIF-halvlekar, kunde man dystert bocka av varenda en.

GIF var inledningsvis rejält tillbakapressade. Genom att vinna varenda andraboll lyckades VSK behålla trycket under långa perioder. Under de första tjugo minuterna mäktade GIF egentligen bara med att ta sig över på hemmalagets planhalva en gång. Den gången blev dock lyckosam.

Efter en passning av Jamie Hopcutt kunde Oliver Berg rulla in ledningsmålet. Ett mål som, sett till matchbilden, inte direkt var rättvist.

VSK hade mest boll. De rullade runt den fint, skapade press och kom till avslut.

Men GIF ledde.

Under några minuter fick vi uppleva den känsla många av våra motståndare tidigare upplevt. En känsla av en underbar orättvisa. Att kommentatorn informerade oss om att VSK, på åtta försök den här säsongen, inte lyckats vända ett 0-1-underläge gjorde heller inte saken sämre.

Något som däremot gjorde saken sämre var att Viktor Prodell, mindre än 20 minuter senare, just hade lyckats vända ett 0-1-underläge till en 2-1-ledning.

Den andra halvleken är visserligen bättre utförd än den första, men trots det är den inte tillräckligt bra för att vinna mot Västerås på bortaplan.

GIF blev dock inbjuden i matchen igen genom ett VSK-självmål. Förhoppningen var att det skulle tända en gnista i bortalaget, men om det överhuvudtaget tändes någon gnista var det endast en liten tändsticka som snabbt brann ut.

Prodell gjorde senare sitt tredje mål för dagen och GIF förlorade sedermera matchen. Drömmen om det ex-allsvenska laget som, med kvalité och erfarenhet som sin sköld, enkelt vandrar mot tabellens topp känns långt borta. Istället vandrade nedslagna GIF-spelare mot spelargången återigen med noll poäng i bagaget.

Avståndet till den positiva kvalplatsen blir dessvärre allt större. För att nå den krävs en ordentlig uppryckning. På lördag möter vi tabelltrean Jönköping, vi börjar där.

Plus

Minus
Skador på både Hopcutt och Palmlöf

/ Mannen i den blå hatten

Västerås SK–GIF Sundsvall 3–2 (2–1)

0–1 Oliver Berg (18), 1–1 Viktor Prodell (31), 2–1 Viktor Prodell (45), 2–2 självmål (56), 3–2 Filip Tronét (74).

Varningar, VSK: Filip Tronét, Jonas Hellgren. GIF: Niklas Dahlström.

Bollinnehav: 39-61 %

Avslut på mål: 6-4.

Avslut totalt: 9-8.