Nyheter

Filtrera
Anfallaren Shpetim Hasani klar för GIF Sundsvall

Anfallaren Shpetim Hasani klar för GIF Sundsvall

Den 32-årige anfallaren Shpetim Hasani lämnar polska Gornik Leczna och är nu klar för 1,5 år med GIF Sundsvall. Den Kosovo-landslagsmeriterade anfallaren har tidigare spelat för ett flertal andra svenska fotbollsklubbar, men kommer senast från Gornik Leczna som spelar i den polska högstadivisionen.

– Det känns bra att komma hit och jag känner mig laddad. Serien i Polen tog nyligen slut och jag har hållit igång själv så det känns bra, säger Shpetim Hasani.

Hasani värvades från IFK Norrköping till Örebro SK Fotboll under sommarfönstret 2012, och gjorde på två år i Allsvenskan och Superettan 21 mål på 50 seriematcher, innan Örebro SK Fotboll valde att lösa hans kontrakt förra sommaren.

– Det känns väldigt bra att flytta tillbaka till Sverige och till Sundsvall. Det var lärorikt att vara utomlands och få erfarenhet från en annan liga, men det är skönt att vara tillbaka och jag är glad över att vara här i Sundsvall. GIF Sundsvall har visat intresse ganska länge och det var egentligen nära en flytt förra året, men det blev inte så då utan det blev nu istället, berättar Hasani.

– Jag är en erfaren spelare, snart 33 år. Jag har varit med länge och kan bidra med erfarenhet och jag brukar vara en fighter där ute och hoppas kunna visa vägen. Jag skulle vilja säga att jag är en boxspelare. Vi ska försöka att göra allt vi kan för att stanna kvar i Allsvenskan och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget.

GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom är glad över lösningen med Hasani och hoppas nu att anfallaren kommer att bidra med mål till laget.
Shpetim Hasani blir en intressant tillgång till vårt Allsvenska lag. Shpetim är en dokumenterad målskytt i alla klubbar han spelat för. Det får han gärna fortsätta med i GIF Sundsvall. Vi är mycket glada att vi löst detta och att han blir tillgänglig omgående.

Även GIF Sundsvalls tränare är nöjda med värvningen.
– Det känns jättebra att ha Shpetim Hasani på plats här i truppen och det är självklart bra att få tillgång till en kompetent forward som har levererat på den här nivån tidigare, berättar Roger Franzén.