Nyheter

Filtrera
Årets Summercamp blev en succé

Årets Summercamp blev en succé

Förra veckan samlades flickor och pojkar från olika föreningar på Camp Mitthem för att vässa sina fotbollskunskaper. GIF Sundsvall Summercamp 2022 blev en succé! 
– 55 glada killar och tjejer i åldrarna 11-14 har drillats av fem olika akademitränare och spelare från P17-laget. Summercamp kommer tillbaka nästa år! Säger akademichefen Markus Tilly. 

GIF Sundsvall Summercamp 2022 gick av stapeln förra veckan och ett gäng flickor och pojkar från olika föreningar, samlades på Camp Mitthem för fyra dagar av gemensamma fotbollsträningar. Under veckans gång blev det 8 träningspass med olika teman, där man främst fokuserade på tekniska färdigheter såsom att driva, vända, finta, dribbla, passning, mottagning, skjuta och göra mål. Samt att träna på att utföra dessa i spel. Veckan rundades av med avslutande spel hela torsdagen. 

– 55 glada killar och tjejer har drillats av fem olika akademitränare och spelare från P17-laget. Många kom från klubbar i trakten, som nu fått en smakbit av vår akademi och även fått med sig tips och råd. Summarcamp kommer tillbaka nästa år! Säger akademichef Markus Tilly. 

Vi är mycket glada över intresset och uppslutningen vid årets Summercamp. Det är den första campen vi gör på länge och den här typen av utbildning är någonting som vi kommer att fortsätta jobba med framåt. Bland våra strategiska mål 2022-2025 har vi för ungdomsverksamheten bland annat som mål att utveckla unga spelare och ta upp fler egna talanger i vår elitförberedande verksamhet. Camper är ett sätt att kunna utveckla unga spelare och kunna utveckla samarbetet med andra klubbar i distriktet.

Tack till alla deltagare! Vi ser redan fram emot nästa års camp där fler unga får chansen att utvecklas och vässa sina kunskaper.

 

Vill du veta mer om vårt Summercamp kan du klicka här. Eller mejla till norrlandslaget@gifsundsvall.se.